Пораз Звезде у финалу плеј-офа

Одбојка

Одбојкашице Црвене звезде поражене су у финалу плеј-офа БПШ Суперлиге Србије од Визуре која је три пута у три меча савладала нашу екипу.

Црвено-беле нису успеле да продуже финалну серију и у трећем мечу изгубиле резултатом 0:3, по сетовима 18:25, 20:25, 19:25.

Почетак меча припао је одбојкашицама Визуре које су повеле са 1:5, а после аса Алексићеве и са 4:9. На техничком тајм ауту црвено-беле су имале заостатак од шест поена. Уследила су два поена гошћи, па је Владисављев искористио и други тајм аут. Са три поена у низу наша екипа смањује на 10:15. Након “пецања” гошћи Звезда је пришла на 13:17. Захваљујући одличним сервисима Визура осваја наредних шест поена и долази до двоцифрене предности. На сервис Божице Марковић црвено-беле везују три поена, потом смањиле на минус 6, али су гошће на крају повеле са 18:25.

Добрим сервисима Миле Ђорђевић Звезда је освојила прва три поена другог сета. Визура је са два везана аса Алексићеве преокренула на 5:6, али предност Звезди враћају Милка Стијепић и Милица Тасић. Међутим, гошће се поново враћају у вођство, а црвено-беле након тајм аута Владисављева освајају три поена у низу и након блока Бојане Миленковић изједначују на 11:11. После блока Стијепићеве наша екипа је повела са 13:12. Серијом од четири поена Визура се враћа у вођство 16:19. Блоком Саре Вучићевић и ас сервисом Анастасије Секулић Звезда прилази на поен заостатка. Ипак, гошће су увећале предност и са три везана поена дошле до вођства од 0:2 – 20:25.

Гошће су са пет везаних поена повеле са 6:11 у трећем периоду игре, али је Звезда одговорила серијом од четири поена. Поени су се освајали у серијама, па је Визура дошла до предности од 10:14. На сервис Миле Ђорђевић Звезда је са три поена у низу смањила на 15:17. Визура новом серијом од три поена на сервис Веселиновићеве долази до вођства од 18:23, а онда и до пет меч лопти. Прву су искористиле и по пети пут узастопно постале шампионке Србије – 19:25.

У Црвеној звезди се истакла Бојана Миленковић са 11 освојених поена.

RSF