Убедљива победа на старту Суперлиге Србије

Кошарка

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су победу у 1. колу Суперлиге Србије. Црвено-бели су у дворани ’’Александар Николић’’ савладали Младост из Земуна резултатом 115:64.

Кошаркаши Црвене звезде мтс одлично су започели наступ у Суперлиги Србије. У 1. колу домаћег првенства, црвено-бели су савладали Младост из Земуна на свом паркету резултатом 115:64.

Тренер Душан Алимпијевић ставио је на поштеду неколико првотимаца, а ’’дебитанти’’ Филип Човић и Алекса Раданов показали су на терену да њихово уклапање у систем иде планираним током. Питање победника решено је у раној фази, али су црвено-бели до краја меча задржали веома озбиљан приступ.

У убедљивој победи сви играчи који су имали минуте, уписали су се у стрелце. А, најефикаснији актер утакмице био је Стефан Јанковић који је уписао 22 поена уз осам скокова.

Младост је парирала готово првих пет уводних минута, али је сјајна серија Стефана Јанковића почела да резултатски одваја црвено-беле. На изврсну партију четворке црвено-белих, надовезао се Огњен Добрић тројком и Никола Јовановић својим првим поенима на утакмици. Звезда је дошла до прве двоцифрене предности (18:8) и преузела потпуну контролу над утакмицом.

Црвено-бели су били у веома добром ритму. Повратник у редове Црвене звезде Филип Човић, наставио је тамо где је Рочести стао и одлично разигравао екипу. У добром шутерском ритму је био и Марко Кешељ, а повратак Стефана Јанковића после краћег одмора донео је нову енергију црвено-белих. Јанковић је убацио нову тројку и црвено-бели су стекли по први пут 20 поена предности – 45:25.

Звезда је без већих проблема сачувала вођство до полувремена и на велики одмор отишла са 17 поена предности – 53:36.

У наставку игре црвено-бели су појачали ритам, играли са много транзиције и брзо решавали нападе. Младост је само делимично парирала, али било је јасно да не могу да испрате ритам који су наметнули кошаркаши Црвене звезде.

Предност је у таквом односу снаге расла и након тројке Филипа Човића у завршници трећег периода дошла до највећих плус 30 (80:50).

Ако се и постављало питање победника у овој утакмици, више није било простора за то. Младост је парирала док је могла, а црвено-бели су са реновираним играчким кадром изборили прву победу у Суперлиги Србије.

Следећи меч Црвена звезда мтс игра у дворани ’’Александар Николић’’ у суботу. Противник црвено-белима је екипа Мега Бемакса.

Црвена звезда мтс – Младост Земун 115:64 (26:15, 27:21, 29:16, 33:12)

Црвена звезда мтс: Човић 16 (5ас), Кешељ 15, Давидовац 15, Лазић 3, Раданов 8, Добрић 15, Фелдин, Јанковић 22 (8ск), Рочести 2 (5ас), Омић, Лесор 6 (9ск), Јовановић 13 (8ск).

Филип Човић:

– Честитао бих стручном штабу и екипи на доброј утакмици и битној победи после свега. Не бих много причао јер сам ја овде тек дан и по. Одиграли смо добро, у неким деловима агресивно. Било је и грешака, што је и логично јер су два играча дошла, а два отишла. Надам се да ћемо наставити овако.

Трудио сам се да дам све од себе. Данас ми је ишло. Најбитније је да тим игра добро, побеђује. Индивидуални учинак бих ставио увек по страни.

Душан Алимпијевић:

– Честитао бих Младости на уласку у Суперлигу и желим им добре партије. Било је изузетно тешко припремити екипу, не за ову утакмицу, већ за почетак Суперлиге. Треба изаћи из емотивног шока, који је већи од физичког и који није било мали. Видите како је лига размишљала о екипи која ће се потенцијално борити за плејоф. Играли смо утакмицу у суботу, а већ у среду започели такмичење у домаћем првенству.

Важно је да смо се главом вратили на терен. Ова утакмица показује да смо урадили добру ствар са довођењем два нова играча јер смо добили играче који могу моментално да помогну. Честитам играчима који нису имали значајне улоге, а данас су допринели утакмици да буде онаква каква је била.

RSF