Црвено-бели сигурни и против Меге

Кошарка

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Мега Бемакс резултатом 91:64 у 2. колу Суперлиге Србије. Црвено-бели су на тај начин остварили другу победу у домаћем првенству и налазе се на првој позицији на табели.

Чврстом игром у одбрани и паметним решењима у нападу, кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су и другу победу у Суперлиги Србије. Црвено-бели су од самог почетка наметнули свој ритам и у потпуности контролисали дешавања на паркету.

Борбена и млада екипа Мега Бемакса пробала је да угрози рано вођство изабраника Душана Алимпијевића, али то није било могуће. До последњег звука сирене у дворани ’’Александар Николић’’ Црвена звезда је задржала озбиљност и агресивност у игри па је на крају славила убедљивим резултатом – 91:64.

У редовима Црвене звезде сви играчи су добили прилику и сви се уписали у листу стрелаца осим Огњена Добрића, нажалост оправдано, јер се у раној фази утакмице пожалио на повреду колена. Најефикаснији актер утакмице био је Стефан Јанковић са 18 поена. Ипак, признање за играча утакмице иде Филипу Човићу који је меч завршио са 15 поена, шест скокова и пет асистенција што му је донело индекс корисности 27.

Црвено-бели су силовито започели утакмицу. Чврсти у обрани и распуцани у нападу, играчи Црвене звезде су градили вођство. Погађали су редом Фелдин, Јанковић, капитен Лазић је везао пет поена… И резултат је након четири минута игре био 15:2.

Међутим, мотивисани и борбени састав Мега Бемакса је успео да се врати на једноцифрени заостатак, али је Фелдин новом тројком одбио и тај налет. Уследило је снажно закуцавање Николе Јовановића у контри, а потом и поени Филипа Човића са линије пенала, као и Марка Кешеља из скраћеног корнера. Црвено-бели су тада стекли највећих плус 17, а резултат 27:10 је био на снази на крају првог периода.

Серија се наставила и почетком другог периода, а предводио ју је Филип Човић са погођеном тројком и поенима из украдене лопте. Мега је покушала да се врати резултатски, али су црвено-бели успешно осујетили готово сваки покушај ривала. Добра одбрана и брз проток лопте у нападу је био опробано добри рецепт. Разлика са краја првог периода, сачувана је и на полувремену. Црвено-бели су на велики одмор отишли при вођству – 46:29.

Изабраници Душана Алимпијевића били су одлучни да брзо реше питање победника, а добра одбрана их је водила ка томе. За готово седам минута игре у трећем периоду, Мега је успела да постигне само пет поена и након нове тројке Стефана Јанковића црвено-бели су стекли 29 поена предности (63:34). Чинило се да је свако питање победника решено.

У наставку тренер Алимпијевић је комбиновао и мењао, не би ли задржао свежину у тиму за паклени ритам који ће се играти током читаве Суперлиге Србије. Резултат није испаштао, Црвена звезда је задржала озбиљан приступ и наставила да игра у високом ритму.

Црвена звезда мтс – Мега Бемакс 91:64 (27:10, 19:19, 22:13, 23:22)

Црвена звезда мтс: Човић 15 (6ас, 5ск), Кешељ 2, Давидовац 1, Лазић 10, Раданов 9, Добрић, Фелдин 17, Јанковић 17 (8ск), Рочести 3 (7ас), Омић 3, Лесор 10, Јовановић 4.

Алекса Раданов:

– Добро смо отворили меч и на почетку направили велику разлику. Треба брзо да заборавимо овај меч јер нам следи важан меч против Борца у Чачку. Надам се да ћемо добро играти тамо, остаје нам да се добро одморимо и припремимо до тада.

Душан Алимпијевић:

– Мега се одлучила на храбар потез да са младим играчима игра Суперлигу. Ради се о веома талентованом тиму од којих ће многи бити добри играчи. Желим им добро здравље и да њихове каријере наставе у правом правцу.

Једна у низу утакмица за нас где је осим победе важан начин на који се до ње долази. Распоређујемо енергију која ће бити преко потребна за завршницу Суперлиге. Спремамо се два дана. Чека нас важна утакмица против Борца из Чачка.

Чини се да са Добрићем није ништа озбиљно, али сутра ћемо знати више. Дангубићева повреда није проблем од ове сезоне. Видећемо да ли ће бити решена до краја ове Суперлиге.

RSF