Почетна Кошарка Човић: Заслужили смо да постанемо државни пројекат

Човић: Заслужили смо да постанемо државни пројекат

Извор: mondo.rs | 13. априла 2017. у Кошарка

Црвена звезда мтс освојила је у четвртак други и најзначнији трофеј који је ове сезоне – титулу АБА лиге, која је уједно и „карта“ за пласман у Евролигу.

Председник троструког узастопног освајача „Јадрана“, Небојша Човић, честитао је екипи успех на паркету, а потом у разговору са новинарима изнео своју оцену тог резултата, као и целокупне сезоне.

Председник Звезде је конкретно говорио и о будућности овог тима, за који је рекао да може да остане на окупу, под условом да Звезда добије помоћ државе.

„Моји први утисак је да смо ове године направили за сада велики посао. Изврсно добро смо репрезентовали и земљу и град и српску кошарку и у Евролиги и у регионалном такмичењу. Показали смо велику доминацију, а то је резултат континуираног и вишегодишњег рада. Заслужили смо, без обзира на то шта ко причао и шта ко рекао, да од овог тренутка стварно постанемо државни пројекат, у смислу следеће сезоне. Не мислим да је ово нешто што би био врхунац Црвене звезде и сигуран сам да можемо да направимо и више. Кад то кажем, мислим наравно на Евролигу“.

Уз констатацију да је трећи тријумф у финалној серији против Цедевите донео црвено-белима још једну годину у најјачем такмичењу, Човић је изјавио:

„Желео бих да се Звезда у тој Евролиги подигне за још један степеник, а нарочито јер се у Београду игра Фајнал-фор 2018. Звезда је ове године морално и кошаркашки заслужила да буде у најбољих осам, али су се умешале неке више силе, а када је тако, онда добијете одређену поруку, прихватите је и треба да будете мудри да је схватите и да се спремите за следећу сезону“.

Звезда ће од вечерас конкретније моћи да планира следећу такмичарску године, а први човек црвено-белих рекао је да ће у том процесу бити разматрана два могућа концепта. Према Човићевим речима, то су – очување актуелног играчког и тренерског састава, под условом да стигне тражена помоћ, или распродаја играча.

„Тим може да се сачува ако добијемо подршку. Ово не причам да бих кукао, већ зато што сам реалан. После свих резултата и свега што смо издржали и појединачно и лично и породично, нема разлога да не кажем то гласно. Други модел су трансфери играча, ови играчи вреде и може да се прави нови тим, али мислим да то није пут контиуитета. Треба сачувати и тим и стручни штаб, а знате какве смо фазе ниподаштавања и неповерења прошли. Увек сам истицао да не може да сване пре јутра, а као што знате од 2011. године лако може да се види да смо сваке сезоне ишли степеник више, па чак и ове године, у новом формату Евролиге, у којем имам доживљај да смо у осам“.

Човић је додао и…

„Са друге стране, постоји и други концепт, а то је правити нов тим за следећу сезону, на финансијској основи садашњег тима. То значи трансфере играча, који имају вредност. Видећемо, отворене су обе могућности, али понављам да смо огромним радом и трудом, као и свиме што смо уложили, и заслужили да постанемо баш оно што нам узвикују годинама, то јест да постанемо државни пројекат. Немам ништа против да и други када направе овакве резултате добију помоћ државе, јер је ово изванредно репрезентовање државе, града и српског спорта… Ми знамо да радимо и то смо и показали, а морам да додам да смо успели да санирамо и ЖКК Црвена звезда, који је освојио и Куп и првенство Србије. Знам да је Србија таква да не воли успех, али шта да радимо. Ово није вече за мрзитеље Звезде“, додао је председник црвено-белих.

Load More In Кошарка

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Звезда очекује позитиван одговор Тулуза: И Пешић за Флоријану?; И то није све!

ЦРВЕНА звезда се припрема за европски старт против Флоријане у четвртак (20.30, РТС), али …