Почетна Кошарка ЈОВИЋ ИСКРЕНО: О финансијама, Фенербахчеу, повредама, одмору…

ЈОВИЋ ИСКРЕНО: О финансијама, Фенербахчеу, повредама, одмору…

Извор: novosti.rs | 17. јуна 2017. у Кошарка

Маестрална сезона је иза кошаркаша Црвене звезде. Три трофеја, корак до четвртфинала Евролиге, од 84 одигране утакмие само 17 је изгубила. Један од вођа је без сумње био Стефан Јовић који је после екстремних напора имао дужи разговор са медијима.

Теме су биле разне од његовог (не)останка, финансија, проблема са повредом…

– Са овог аспекта и краја сезоне је осећај изванредан. Успели смо да пребродимо све проблеме што са повредама где сам ја највише од свих имао тај малер са леђима који ме је пратио месец-месец и по дана. И други играчи су имали проблеме, изгурали сезону, остварили циљев које смо зацртали пре почетка сезоне и да заједно сви будемо задовољни како смо сви одиграли. Са све припремним мечевима смо играли око 90 минута, имали путовања и слично. Не тражим алиби, али генерално је најбитније да смо срећни и задовољни могли да се провеселимо како треба на Калемегдану и да се одужимо сјајној публици и навијачима. – почео је

Радоњић је на конференцији рекао да правно више није тренер Звезде и да је један од разлога финансијски аспекат. Сјајни плеј је демантовао приче да он и појединци нису желели да играју због новца и да су повреде биле само алиби.

– Та прича око финансија нас јако дуго прати. Имали смо брдо тих састанака и са управом клуба, између нас, мислим на Деја и чланове стручног штаба. Знали смо још од јануара каква је ситуација и каква ће бити. Јавност треба да зна да је ова екипа Звезде није бавила тиме и да ниједан играч ове сезоне који није био ван строја није био због финансија. Немам ништа против и не могу било коме да забраним да причају зашто је Јовић ван терена. Сви су искучиво због повреда били ван терена. Никада се, за ове три године које сам у клубу, није десило да неко одбије да игра због финансија.

Негирао је да је постојала могућност штрајковања од стране играча.

– Многи игачи су овде већ неколико година и самим тим што смо са тренером добро се познајемо. Веома брзо смо видели каква је финансијска ситуација. Нећемо ни да штрајкујемо ни да одбијамо да играмо. Јасно смо рекли да је сезона јако успешна, да желимо да је заокружимо на најбољи начин. Нико се финансијама није бавио. Када су биле добродошле су, када нису, носили смо се са тим И сматрам то као и повреде и потешкоће које су нас пратиле да смо феноменалан посао одрадили и да би и према нама и према свим људима који воле и прате Звезду који су са нама и који се спремају за мечеве било непоштено, јер ми нисмо такви људи да у јануару или фебруару дигнемо сидро и одемо. Звезда је велики клуб да би било ко нама дао луксуз да радимо такве ствари и да рушимо оно што је Радоњић годинама радио. Одлука је била проста и једноставна, прећи ћемо преко свега, гурати, тренирати. Нема се пуно времена за тренинг.

Увео је Радоњић Јовића на око минут пре краја меча, па је главно питање да ли су је то последњи пут да игра у црвено-белом дресу.

– Многи су ме то питали, имам одређене клаузуле у уговору који траје још годину дана. Уз дговор са обе стране, али постоји клаузула. Што се мене тиче прво идем на море да се добро одморим и то је прва ствар. Да се посветим сину и супрузи који су највише испаштали због овог ритма и система тамичења. Кад се вратим сећшу са људима и видећу шта и како је. У наредних месец дана је логично да ће се неке ствари решити и логично је да се то ради на после сезоне.

Не крију навијачи да би волели да тим буде на окупу и да уз пар појачања барем покуша да избори пласман на Фајнал-фор који се следеће године одржава у Београду.

– Сви резултати долазе из тог неког костура који се задржава и цео систем који овде траје и који смо направили је добро осмишљен. Бирани су добри људи који су чврстог карактера. То су речи и тренера Радоњића . Да је нешто друго било не би вероватно свега овога било – закључио је Јовић.

ФЕНЕРБАХЧЕ И БАЈЕРН
За услуге српског репрезентативца је интересовање показао Фенербахче, али он није желео превише о томе да говори, поготово пошто се спекулисало и о одласку у Бајерн.
– Нисам још никакву информацију о Фенеру добио, када лично будем знао о томе чуће се. О Бајерну се причало, али сам у Минхену био само због проблема са леђима. Доктор Митровић и ја смо звали Лучића, питали га о терапији ради. Он од кад је дошао тамо није пропустио ниједан тренинг, јер ово овде што смо радили није дало прави резултат. Све што сам у Немачкој радио су биле искључиво терапије, а не преговори – нагласио је Јовић и тако демантовао приче о Баварцима, али не и у потпуности о турској екипи.

Load More In Кошарка

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Грб и историја не дозвољавају Црвеној звезди да се икога плаши

Црвена звезда је стигла у Краснодар и упознала се са феноменалним условима на фантастичном…