Почетна Кошарка НОВИ ПРОБЛЕМ ЗА ЗВЕЗДУ: ФИБА суспендовала шампиона Србије, Мекел блокирао црвено-беле

НОВИ ПРОБЛЕМ ЗА ЗВЕЗДУ: ФИБА суспендовала шампиона Србије, Мекел блокирао црвено-беле

Извор: novosti.rs | 17. јуна 2017. у Кошарка

ФИБА је данас објавила листу клубова који су под суспензијом у овом тренутку када се ради о довођењу и регистрацији кошаркаша.

Један од клубова који се налазе на тој листи јесте и Црвена звезда МТС, екипа која је у великим финансијским проблемима о чему су синоћ говорили и тренер Дејан Радоњић који највероватније одлази, као и Небојша Човић, први човек овог клуба.

Неколико плата није исплаћено кошаркашима, али је упркос томе Црвена звезда освојила триплу круну ове сезоне. Ипак, дуговања не прашта ФИБА. Наводно је тужбу поднело само једно лице. Како Спорт клуб сазнаје на блокаду се одлучио израелски плејмејкер Гал Мекел који је пре две сезоне наступао за црвено-беле.

Последњи пут када је била у сличној ситуацији, Звезду су тужили Бобан Марјановић и Чарлс Џенкинс за дугове настале у сезонама 2013/14. и 2014/15. Марјановић је тада потраживао 255.000 евра, а Џенкинс 206.803 евра, али је њихов менаџер Мишко Ражнатовић изјавио да је постигнут договор о репрограму дуга.

Звезда је и пре две године била суспендована због дугова према Рашку Катићу, Марку Симоновићу и Тадији Драгићевићу из сезоне 2013/14.

Дакле, ништа ново и ништа драматично, али нимало пријатно у данима када се слави титула и кују планови за наредну сезону.

Поред Црвене звезде, на листи су још и екипе Цибоне и Олимпије.

Load More In Кошарка

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Грб и историја не дозвољавају Црвеној звезди да се икога плаши

Црвена звезда је стигла у Краснодар и упознала се са феноменалним условима на фантастичном…