Почетна Фудбал Терзић: Звезда ће задржати Боаћија и биће јача него прошле сезоне

Терзић: Звезда ће задржати Боаћија и биће јача него прошле сезоне

Извор: novosti.rs | 17. јуна 2017. у Фудбал

ЦРВЕНА звезда ће и највероватније задржати Боаћија сигурно ће бити јача него прошле сезоне. Ово је у интерјвјуу за „Новости“, на Златибору Звездан Трезић, генерални диретктор црвено-белих.

о Како ће Звезда добити битку за Боаћија?

– Имали смо договор на годину и по дана, и са њим и са италијанском Латином. Десила се та несрећа да је његов бивши клуб банккротирао и угасио се. Аутоматски је и та уговорна обавеза коју је имао Боаћи са Латином постала проблематична, а исто тако аутоматски и та позајмица коју је имала Црвена звезда и са Боаћијем и са Латином – каже Терзић.

о У међувремену су се појавлиле и друге атрактивне понуде за нападача из Гане, из Видеотона, Локомотиве?

– О томе не размишљамо. Ми смо направили договор са Боаћијевим агентом и чекамо да све те ствари дефинишемо са њим када дође из Италије за два, три дана. Самим чином доласка Боаћија на припреме, овде на Златибор, јасно је његово опредељење да настави каријеру у Црвеној звезди. Ја се надам да смо близу да са Боаћијем потпишемо уговор на две плус једну годину, што значи да у наредне три године буде наш играч. Мислим да ћемо следеће недеље тај договор формализовати и ставити га на папир.

Да ли би његов останак био и највеће појачање?

– Сигурно да би, јер играч који даје 16 голова за полусезону, показао је да је изузетно квалитетан. Он је први стрелац нашег шампионата у пролећном делу. Ради се о изузетно квалитетном момку, карактерном, кога су саиграчи изузетно прихватили. Сигурно је да ће уз Рикардиња предводити напад Црвене звезде.

о Да ли је ће осим Рикардиња Звезда довести још неко појачање из иностранства?

– У овој фази више размишљао о страним играчима. Рекли смо да тренер Милојевић рачуна на све странце, знамо да у квалификацијама за Лигу Европе нема лимита. Међутим, сигурно је да ће бити и одлазака из Ц звезде.

о Да ли ће Канга, Ле Талек, Доналд, Руиз и напустити клуб?

– Што се тиче странаца, влада велико интересовање за наше играче. Видећемо, далеко је 31. август и финиш орелатног рока, али сигурно је да ће отићи бар тројица, можда и четворица наших легионара. То је план, али, од плана до реализације дуг је пут

о Који су наредни потези потези у прелазном року?

– За сада нећемо доводити нове странце. Фокусирани смо на довођење српских играча из иностранства и на форсирању младих из наше омладинске школе. Не бих о именама, никада не коментаришемо играче које нисмо довели. Једно је сигурно, Црвена звезда имати моћнији и квалитетнији тим него пролетос.

о Да ли ће бити времена да се екипа дотера, већ 29. јуна је прво коло квалификација за ЛЕ?

– Имамо формиран и комплетиран тим од прошле године. Нама нико није отишао осим Луковића и Петковића којима је истекао уговор. Не треба да нас хвата никаква журба. Сигурно је да ће бити још долазака играча и да ће Црвена звезда бити квалитетнија него што је била. Очекујемо и одређене трансфере, тако да ћемо напунити касу. нећ нам требати помоћ ни са стране ослањаћемо се и даље на своју производњу, своју памет и на огромне приходе које смо имали од трансфера. Тако ће бити и овог лета – уверен је Терзић.

о Ако су тачне информације из медиј, одакле Црвеној звезди толики новац за Боаћија и Рикардиња?

– У медијима Црвена звезда никад није износила колико плаћа своје играче. Ми ни од кога не узимамо паре. Црвена звезда се тржишно понаша, домаћински послује, све своје паре зарађујемо сами. Колико год да платимо Боаћија, Рикардиња или било кога, Црвена звезда је у плусу, са свим странцима до сад је била и биће. Тако да ми не узимамо паре ни од кога са стране да би се било коме правдали. Црвена звезда послује као фирма тржишно оријентисана, сами стварамо паре – истакао је на крају Терзић.

СПАРТА ЖЕЛИ ПЛАВШИЋА
ДА ли млади репрезентативац Срђан Плавшић прелази у Спарту?
– Преговарамo са Чесима, постоји понуда. Видећемо у наредна два дан, још то није дефинитивно – истакао је Терзић.

Load More In Фудбал

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Грб и историја не дозвољавају Црвеној звезди да се икога плаши

Црвена звезда је стигла у Краснодар и упознала се са феноменалним условима на фантастичном…