Почетна Кошарка Где је стварана Звездина снага? На 350 тренинга!

Где је стварана Звездина снага? На 350 тренинга!

Извор: mondo.rs | 18. јуна 2017. у Кошарка

Осим освајања трипле круне, Црвена звезда мтс оборила је у сезони 2016/17 и сопствени рекорд у броју одиграних мечева.

Почев од 30. септембра и дуела против МЗТ Скопља, закључно са 16. јуном и последњом утакмицом финалне серије против ФМП-а, екипа Дејана Радоњића одиграла је чак 84 утакмице.

Током тако напорне сезоне, пажња је чешће него до сада била усмерена и на Звездину клупу, која је припремала и успешно водила тим кроз премијерно, најнапорније издање Евролиге. На крају, довела га је и до освајања „триплете“, комплетиране ове седмице, у пуној хали „Александар Николић“.

Тим поводом, гост МОНДА био је кондициони тренер црвено-белих Драган Гачевић, чији је рад претходних месеци често био истицан и хваљен, јер је Звезда неретко била називана и најспремнијим тимом Евролиге.

„Такви комплименти наравно пријају, али је резултат увек у првом плану и искрено мислим да је незахвално издвајати одређене сегменте из тимског успеха. Немогуће је спровести сезону без проблема, а на нама је било да екипу припремимо тако да се што мањи број проблема појави“, скромно каже Гачевић, без жеље да присвоји заслуге за оно што је било очигледно – да су црвено-бели били спремни и да су имали довољно енергије да остваре велике резултате.

Посматрано кроз прецизне бројке, екипа Црвене звезде мтс имала је ове сезоне око 300 тренинга (тачно 298 колективних), плус још око 50 индивидуалних или тренинга са млађим играчима.

„Вртећи филм“ на почетак сезоне, Гачевић открива да је стручни штаб прошлог лета спремао екипу предвиђајући и симулирајући ситуације које су уследиле док је година одмицала.

„Пре свега, чинили смо све да, колико год је то било могуће, унапред прилагодимо распоред и да имамо бар два дана паузе између утакмица Евролиге и мечева АБА лиге. Те ствари смо знали унапред и у припремном периоду покушали смо да адаптирамо план тренинга и да просто симулирамо нешто што ће се касније догодити. Напорно смо тренирали, урадили комплетне припреме у Београду и углавном се спремали у Србији. Толико смо потом путовали да тада није било потребе да идемо било где осим на Крит, где смо имали две јаке утакмице. Путовања су дошла већ неколико недеља касније“.

У осврту на пређену километражу, дугогодишњи сарадник Дејана Радоњића поново говори у бројкама и истиче да су црвено-бели прошли око 50 летова авионом и око 60 ноћења ван кућа. „Укупно, два месеца смо спавали по хотелима, на увек различитим креветима, јастуцима… Довољно је само рећи број“, истиче Гачевић.

„Ако се сећате, Израелци су током сезоне избацили план путовања, према којем смо ми путовали најмање. Тачно је, том географском логиком ми заиста путујемо најмање, јер је удаљеност Београда од осталих градова вероватно најкраћа, али ако погледате, на пример, екипе из Истанбула, они играју против три тима у свом граду, имају директне летове, а ми по два лета до Шпаније… Тако да је то површна анализа“.

Гостовање УНИКС-у и спавање на клупама аеродрома остала је једна од најупечатљивијих слика Звездине сезоне.

„То јесте био најспецифичнији пут, догодила се та ситуација са спавањем на аеродрому, за коју ме често питају. Видели сте неке слике, а има их још, које нико није видео“, објашњава Гачевић.

„Нисам сто одсто сигуран, али колико се сећам, два дана потом је требало да играмо против Цибоне у Загребу, а три дана након тога против Бамберга… Већ сам меч у Казању и пораз у последњој секунди били су такви да после таквог краја вероватно нико не би ни спавао у сваком случају. Имали смо потом рани лет из Казања и већ у аутобусу видели смо да нешто није у реду. Ишли смо 30 на сат, по залеђеном путу, уз ледену кишу… После пар сати сазнали смо да нећемо ускоро полетети, па смо зато примакли оне клупе једну другој и заспали. У таквој ситуацији немате избора ни за сан, ни за храну, а спортисти свакако не би требало да једу ону каква је на аеродрому“.

После те ситуације, Звезда је „везала“ победе над Цибоном, Бамбергом и Арманијем и полако ухватила залет за фуриозне наступе у децембру и јануару, током којих је низала победе и играма одушевила Европу.

„Уз велику потрошњу, уз огромна залагања ушли смо у тај период у којем смо низали добре резултате. Ипак и та серија је, као и све остало, пре или касније морала да узме неки данак“, објашњава Гачевић.

„Видело се већ против Панатинаикоса (26. јануара), да смо извукли и више од последњег атома снаге. Одиграли смо без Дангубића претходно и против Басконије и то нас је све задесило у таквом ритму у којем је минутажа свих играча веома битна. Три, четири или пет играча играли су више него обично и после такве серије утакмица сви су вероватно очекивали да на исти начин наставимо и против Ефеса, али то је била немогућа мисија. Ми, ‘изнутра’, знали смо да је то тако и иако смо се надали да ћемо то пребродити, једноставно смо били свесни да ће бити тешко. Ефес је одиграо одличан меч, а ми смо у том тренутку просто достигли тренутни максимум“.

Недуго потом повредио се и Стефан Јовић, који је затим почео своје дуго одсуство и практично до краја сезоне није био 100 одсто спреман. Паузу је започео повредом леђа, а такмичарску годину завршио не тако озбиљним проблемом са стопалом, због којег је у финалној серији заиграо само симболично.

„То је била комплексна ситуација. Јовић је раније имао тај проблем, 2015. имао слободно лето, опоравио се, припремио и то је добро резултирало. Потом 2016. није имао паузу, ни прилику да одмори и то је у некој мери додатно отежало ионако тешку сезону. То није тешка повреда, нити нешто што се не виђа код спортиста, нити нешто што захтева операцију или угрожава каријеру, али једноставно у одређеном тренутку је било потребно време да се санира. То је нешто што може да се држи под контролом и не сумњам да ће он то и урадити“.

На Јовићево место спремно је ускочио Чарлс Џенкинс, „човек-стена“, који је ове сезоне пропустио само један меч од укупно 84. Исто толико (само један!) пропустио је и у свом првом боравку у Звезди.

„Не могу са тачношћу да кажем да ли је пропустио један, два или три тренинга, али знам да у свом првом боравку у Звезди није одиграо само утакмицу против Тамиша, и то после финалне серије АБА плеј-офа, након које је добио температуру, али је и тада затражио да игра“, рекао је Гачевић, присетивши се и свог првог разговора са Американцем.

„За Чарлса заиста морам да кажем да не би испао овакав ни да је рођен ту, на Малом Калемегдану. Толико је посвећен и толико је велики професионалац. Памтим наш први сусрет, на Златибору 2014, где ми је у нашем првом разговору рекао: ‘Тренеру, од мене нећеш чути да се жалим’. Тако је заиста и било. Играч је, карактер и радник за пример и тај пример заиста заслужује да буде истакнут“.

Разговор о физичкој спреми играча Звезде немогуће је водити без приче о Бранку Лазићу, дефанзивном лидеру црвено-белих, који из сезоне у сезону изгледа све спремније и у бољој форми. На констатацију да се чини да борбени бек до ове године није, примера ради, имао толико упечатљив скок, пре свега у нападу, Гачевић каже да та оцена није до краја тачна.

„Не бих рекао да је тако. Подсетите се да је на крају наших припрема на Златибору 2014. повредио прст. Због тога није могао да тренира са лоптом, али смо радили остале елементе, укључујући и скочност, па је већ од те сезоне скакао више него до тада. Имао је и те сезоне неколико запажених, атрактивних потеза, закуцавања и тај рад је брзо донео резултате“.

„Добро је подсетити се слике његовог доласка на те припреме и слике од лета након тога. Он је и сам говорио да је те сезоне три пута прошао припреме“, истакао је Гачевић.

Водећи се педагошким разлозима, Гачевић није желео да истиче још играча, а причу о актуелној сезони заокружио оценом да је, као прво, она била веома успешна за Звезду, а као друго – да је донела највише нових околности свим евролигашима.

„Из овог угла, у први план се ставља број одиграних утакмица, али не могу да кажем да је ово била најтежа сезона. Од свог доласка у Звезду (2013) не могу да не истакнем да је свака сезона била све тежа и тежа и да на тај начин посматрам и ову за нама. Ту је, наравно, рекордни број мечева, али је највећа специфичност ипак била у систему такмичења, који је био нов за све, систем, клубове, играче, тренере… Сви ће извлачити поуке из ове сезоне, а из разговора са тренерима других екипа схватио сам да заиста и јесте тако. На пример, причао сам са кондиционим тренером ЦСКА и он ми је такође нагласио да су и они много научили… Ипак, понављам, ми у струци посматрамо ствари из свог угла и пратимо потрошњу, рекуперацију, док шефови стручних штабова гледају на све околности из свог аспекта“.

На питање да ли је играчима дао смернице за предстојеће лето, Гачевић се труди да одговори што мање одређено, с обзиром на и даље актуелне разговоре о даљој судбини Звездине екипе и стручног штаба, о чему се клуб са Малог Калемегдана огласио и у недељу, званичним саопштењем.

„Први је задатак да се добро одморе, а ми смо у сталном контакту и сигуран сам да ће спремни дочекати нову сезону“, насмејао се творац црвено-белих „гладијатора“.

Радоњић одлично ‘осећа’ екипу
Упитан како се са Дејаном Радоњићем саглашава око заказивања и изгледа тренинга, Гачевић истиче да је њихов однос пре свега заснован на поверењу. „У суштини, обично ја говорим када би требало да имамо тренинг или не и то спада у мој посао, али је наравно његова последња. Наша сарадња је таква да је мени препустио да одређујем тип тренинга, трајање, али он је веома искусан тренер, веома добро осећа екипу и врло често нам се мишљења поклапају. Ако не, ја дам своје аргументе зашто би требало на један или други начин, али је увек он тај који пресече“.

Гачевић је рођен 1981. године у Подгорици, а у Никшићу је завршио Факултет физичке културе. На позив Дејана Радоњића дошао је у Звезду 2013. године, после пет година рада у Будућности.

Load More In Кошарка

70 Comments

 1. RonIcorigar

  28. септембра 2017. at 09:13

  Cephalexin To Treat Spondylitis Generic Levitra Paypal cialis online Amoxil Natural Equivalent Dog Uti Cephalexin

  Reply

 2. RonIcorigar

  2. октобра 2017. at 05:42

  Farmacia On Line Cialis Generico Free Shipping Direct Levaquin Worldwide levitra pills for sale Amoxicillin And Humira Prednisone 10 Mg

  Reply

 3. RonIcorigar

  3. октобра 2017. at 12:10

  Repayment terms including dates for repayment and any fees chargeable in the event of rollover late repayment etc. money loans ATM withdrawals may be subject to varying daily limits at the ATM owners discretion.Tyre and Rim and encryption.

  Reply

 4. RonIcorigar

  5. октобра 2017. at 06:57

  Amoxicillin Cure For Chlamydia Sito Affidabile Dove Comprare Cialis viagra Zithromax For Children Priligy Acquisto Sicuro Priligy Eczane

  Reply

 5. RonIcorigar

  8. октобра 2017. at 01:19

  Achat De Propecia En Espagne Amoxicillin Dosierung viagra Delayed Side Effects Keflex Benicar Efectos Secundarios

  Reply

 6. Madeleine Ince

  9. октобра 2017. at 20:36

  Awsome post and straight to the point. I don’t know if this is in fact the best place to ask but do you people have any thoughts on where to hire some professional writers? Thank you

  Reply

 7. Sarah Clarkson

  10. октобра 2017. at 03:23

  I happen to be writing to let you be aware of what a impressive discovery our daughter developed reading your webblog. She even learned such a lot of things, which include what it’s like to have a great giving mood to let others quite simply know precisely a variety of very confusing topics. You truly did more than our own expectations. Thanks for delivering the powerful, dependable, explanatory as well as easy tips on your topic to Gloria.

  Reply

 8. Sarah Bailey

  10. октобра 2017. at 17:07

  Really appreciate you sharing this post.Much thanks again. Great.

  Reply

 9. John Lyman

  10. октобра 2017. at 17:12

  Awsome post and right to the point. I don’t know if this is really the best place to ask but do you guys have any thoughts on where to get some professional writers? Thx 🙂

  Reply

 10. RonIcorigar

  11. октобра 2017. at 13:33

  Keflex Decrease Kamagra A Donner viagra Where To Buy Cialis Online Safely 164 Buy Avodart Sans Ordonnance Amoxicillin Pharmacie En Ligne En Suisse Generique

  Reply

 11. Michelle Oliver

  11. октобра 2017. at 15:43

  This post will assist the internet users for setting up new webpage or even a blog from start to end.

  Reply

 12. Madeleine Rampling

  11. октобра 2017. at 15:47

  You got a very excellent website, Sword lily I discovered it through yahoo.

  Reply

 13. Heather Kelly

  12. октобра 2017. at 09:57

  I just wanted to jot down a comment in order to express gratitude to you for all of the remarkable tactics you are sharing here. My particularly long internet research has at the end of the day been compensated with sensible details to talk about with my contacts. I d say that we site visitors actually are unequivocally lucky to be in a notable network with many outstanding individuals with interesting tips. I feel really blessed to have discovered your entire web page and look forward to many more amazing times reading here. Thanks again for a lot of things.

  Reply

 14. Lauren Wilson

  12. октобра 2017. at 10:02

  I must show my admiration for your generosity giving support to women who really need help on this important subject. Your personal commitment to getting the solution up and down turned out to be certainly practical and have consistently encouraged regular people like me to realize their objectives. Your entire insightful help and advice can mean much to me and even more to my office workers. Thanks a lot; from everyone of us.

  Reply

 15. RonIcorigar

  12. октобра 2017. at 15:28

  Propecia Buy Canada Viagra Prix Bas viagra Proventil

  Reply

 16. Melanie Hughes

  13. октобра 2017. at 08:47

  I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get got an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

  Reply

 17. Cameron Wright

  13. октобра 2017. at 08:48

  Great post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Extremely useful information particularly the last part I care for such information much. I was seeking this particular information for a long time. Thank you and best of luck.

  Reply

 18. Carl Greene

  14. октобра 2017. at 08:45

  Hello there I am so grateful I found your blog, I really found you by mistake, while I was searching on Digg for something else, Anyways I am here now and would just like to say thanks for a marvelous post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the moment but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the superb work.

  Reply

 19. Pippa Peters

  14. октобра 2017. at 08:45

  This site is mostly a walk-via for all of the info you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse right here, and you’ll definitely discover it.

  Reply

 20. RonIcorigar

  15. октобра 2017. at 01:53

  7zx Cialis Best Sellers Catalog buy cheap generic levitra online Cialis 20 Mg 4 Stuck Lilly Buy Zithromax 500mg

  Reply

 21. Adam Blake

  15. октобра 2017. at 22:08

  However, after those SEO jobs are done, website owner no need to worry much and just have to lay back as he tracks his traffic grow. Those are really beneficial platforms for getting some qualitative backlinks than those of who only allow the links in the author’s bio.Searchers often just look at the first ten sites displayed by Google so if you aren’t there then that is a cause for worry.

  Reply

 22. Steven Hill

  15. октобра 2017. at 22:18

  Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how could i subscribe for a blog web site? The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

  Reply

 23. Anna Dyer

  17. октобра 2017. at 07:31

  Hey there! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no data backup. Do you have any solutions to prevent hackers?

  Reply

 24. Abigail MacDonald

  17. октобра 2017. at 07:35

  Good post, Your post is a great example of why I hold coming back to read your fantastic excellent commentary….

  Reply

 25. Jake Gibson

  18. октобра 2017. at 07:21

  I couldn’t resist commenting. Very well written!

  Reply

 26. Joan Lyman

  18. октобра 2017. at 07:21

  Nice blog here! Also your site loads up very fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as fast as yours lol

  Reply

 27. Neil Duncan

  19. октобра 2017. at 12:08

  My brother suggested I might like this website. He was entirely right. This post truly made my day.

  Reply

 28. Rachel Lewis

  19. октобра 2017. at 12:08

  Great post. I was checking constantly this weblog and I’m impressed! Extremely useful info specifically the last phase I deal with such information a lot. I used to be looking for this certain info for a very long time. Thanks and good luck.

  Reply

 29. Emma Arnold

  20. октобра 2017. at 05:05

  Hi! I understand this is sort of off-topic however I had to ask. Does operating a well-established blog like yours require a massive amount work? I am completely new to blogging however I do write in my diary everyday. I’d like to start a blog so I can share my own experience and views online. Please let me know if you have any ideas or tips for new aspiring bloggers. Thankyou!

  Reply

 30. Tracey Rampling

  20. октобра 2017. at 05:05

  Does your website have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it develop over time.

  Reply

 31. RonIcorigar

  21. октобра 2017. at 03:15

  Viagra Generique En Ligne viagra online Can I Purchase Elocon Propecia Medicina Cialis Farmacias Online

  Reply

 32. Amelia Davies

  22. октобра 2017. at 05:54

  Thanks for any other fantastic post. Where else may anyone get that kind of information in such a perfect means of writing? I have a presentation next week, and I am on the look for such information.

  Reply

 33. Joseph Hill

  22. октобра 2017. at 06:00

  It is a clever weblog. I am talking about it. You’ve a lot understanding of this problem, and so very much appreciation. Moreover, you may understand how to produce individuals rally behind the idea, definitely from the tendencies. Youve bought any pattern in this article that is not also flashy, but creates some sort of record as huge as what youre declaring. Congrats, without a doubt.

  Reply

 34. Chloe Payne

  23. октобра 2017. at 07:10

  You are my intake, I own few blogs and occasionally run out from post . „Fiat justitia et pereat mundus.Let justice be done, though the world perish.“ by Ferdinand I.

  Reply

 35. Lillian Abraham

  23. октобра 2017. at 07:13

  The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

  Reply

 36. Chloe McDonald

  24. октобра 2017. at 19:35

  Excellent publish! I’m just starting out in local community management/advertising and marketing media and trying to learn how to do it properly resources like this article are incredibly useful. As our company is centered in the US, it’s all a bit new to us. The illustration above is a thing that I fear about as effectively, how to indicate your individual genuine enthusiasm and reveal the actuality that your product is practical in that scenario

  Reply

 37. Gabrielle Nash

  24. октобра 2017. at 19:36

  Its superb as your other posts : D, thanks for putting up. „Say not, I have found the truth,’ but rather, I have found a truth.'“ by Kahlil Gibran.

  Reply

 38. RonIcorigar

  25. октобра 2017. at 03:50

  Keflex Imha Cheap Cialis Canada Pharmacy viagra online Comprar Bactrim No Precription Viagra Baclofene Alcool Forum

  Reply

 39. Thomas Thomson

  25. октобра 2017. at 07:24

  Such are truly cool YouTube video tutorials, its my fortune to visit this web site and finding these awesome YouTube videos.

  Reply

 40. Katherine Vaughan

  25. октобра 2017. at 07:24

  hello there and thank you for your info – I’ve certainly picked up anything new from right here. I did however expertise some technical points using this site, as I experienced to reload the website lots of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will sometimes affect your placement in google and can damage your high-quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my e-mail and can look out for much more of your respective intriguing content. Ensure that you update this again soon..

  Reply

 41. Kevin Hamilton

  25. октобра 2017. at 20:45

  Such concerns in Windows registry, which is actually a repository to keep details about the many pc plans, brings about Minecraft to crash frequently. Would parents than have to designate time spent in the bathroom. * Soon after you are happy with the value, you can locate out the stage of quality of the products.

  Reply

 42. Lillian MacLeod

  25. октобра 2017. at 20:45

  fantastic issues altogether, you just gained a emblem new reader. What would you suggest in regards to your put up that you simply made some days ago? Any positive?

  Reply

 43. Andrew Cornish

  26. октобра 2017. at 20:05

  First off I want to say superb blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you don’t mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your mind prior to writing. I have had a difficult time clearing my mind in getting my thoughts out. I truly do take pleasure in writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes tend to be lost just trying to figure out how to begin. Any suggestions or tips? Thank you!

  Reply

 44. Angela Cornish

  26. октобра 2017. at 20:08

  I was wondering if you ever considered changing the layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a litttle more in the way off content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 pictures. Maybe you could space it out better?

  Reply

 45. Frank Parr

  27. октобра 2017. at 16:55

  Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I’ll be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I’ll definitely comeback.

  Reply

 46. Rose Hardacre

  27. октобра 2017. at 16:56

  I have been absent for some time, but now I remember why I used to love this blog. Thank you, I will try and check back more often. How frequently do you update your site?

  Reply

 47. Ruth Ellison

  28. октобра 2017. at 17:30

  some truly nice and useful information on this site, as well I think the pattern holds good features.

  Reply

 48. Harry MacLeod

  28. октобра 2017. at 17:37

  pleasant weblog, whandering what plaform are yourself working with as this is not wordpress…

  Reply

 49. RonIcorigar

  29. октобра 2017. at 04:32

  Cheap On Line Generic Cialis viagra Commander Du Cialis Line Pharmacy Levitra

  Reply

 50. Sue Clarkson

  29. октобра 2017. at 08:30

  Thank you so much for giving everyone such a superb chance to read critical reviews from this blog. It really is so enjoyable and full of a good time for me personally and my office colleagues to search your site particularly thrice per week to read through the fresh stuff you have. Not to mention, I’m usually fulfilled concerning the splendid things you serve. Selected 3 facts in this post are truly the most suitable I have ever had.

  Reply

 51. Jacob Scott

  29. октобра 2017. at 08:36

  I’ve been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all web owners and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

  Reply

 52. RonIcorigar

  29. октобра 2017. at 17:56

  Terbenifine And Keflex viagra online prescription Sildenafil 100 Mg Kamagra Oral Jelly Cialis Valencia

  Reply

 53. Jack Churchill

  29. октобра 2017. at 20:13

  I’ve been browsing on-line more than three hours lately, yet I by no means discovered any interesting article like yours. It is lovely worth enough for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made excellent content material as you did, the net can be a lot more useful than ever before.

  Reply

 54. Diane Payne

  29. октобра 2017. at 20:18

  You should participate in a contest for among the finest blogs online. I will advocate this internet site!

  Reply

 55. Diane Sutherland

  30. октобра 2017. at 19:04

  I was curious if you ever considered changing the layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two images. Maybe you could space it out better?

  Reply

 56. Max Smith

  30. октобра 2017. at 19:08

  Thanks for finally writing about >Chabot College

  Reply

 57. Stephen Morrison

  2. новембра 2017. at 06:19

  Thanks for some other fantastic post. Where else may just anybody get that kind of information in such an ideal method of writing? I’ve a presentation next week, and I am at the search for such information.

  Reply

 58. Michael Johnston

  2. новембра 2017. at 06:21

  of course we will need to know our family history in order that we can share it to our kids’

  Reply

 59. RonIcorigar

  2. новембра 2017. at 18:10

  Cheap Lasix Order Levitra Angebot buy vardenafil 40 mg malaysia Priligy Et Cialis Together

  Reply

 60. Diane Stewart

  3. новембра 2017. at 06:23

  I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

  Reply

 61. Boris Anderson

  3. новембра 2017. at 06:26

  Excellent blog here! Also your website loads up very fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as fast as yours lol

  Reply

 62. Katherine Paige

  3. новембра 2017. at 21:27

  If you would like to obtain a great deal from this piece of writing then you have to apply these strategies to your won web site.

  Reply

 63. Olivia Russell

  3. новембра 2017. at 21:32

  Great beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how can i subscribe for a blog website? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

  Reply

 64. Ian Scott

  4. новембра 2017. at 19:17

  Hey! I understand this is sort of off-topic but I had to ask. Does managing a well-established website like yours require a large amount of work? I’m completely new to blogging however I do write in my journal everyday. I’d like to start a blog so I will be able to share my own experience and feelings online. Please let me know if you have any ideas or tips for new aspiring bloggers. Thankyou!

  Reply

 65. Frank Dyer

  4. новембра 2017. at 19:27

  One thing I want to say is that often before acquiring more pc memory, have a look at the machine within which it would be installed. Should the machine is running Windows XP, for instance, the memory limit is 3.25GB. Using in excess of this would basically constitute any waste. Be sure that one’s motherboard can handle the particular upgrade amount, as well. Thanks for your blog post.

  Reply

 66. RonIcorigar

  14. новембра 2017. at 05:17

  Indications For Zithromax Achat Viagra Danger online pharmacy Heures Priligy

  Reply

 67. RonIcorigar

  17. новембра 2017. at 01:48

  Buy Cheap Nexium Buy Accutane From Canada viagra Buy Tadalis Sx Now Does Amoxicillin Really Expire

  Reply

 68. RonIcorigar

  27. новембра 2017. at 20:34

  Propecia 10mg Or 5mg Buy Nizagara In Australia Purchasing Amoxicilina With Next Day Delivery buy cialis Surrey Kt12 Viagra

  Reply

 69. Rolf Salmonsen

  16. децембра 2017. at 16:03

  I’m now not positive where you are getting your information, but good topic. I must spend some time learning more or figuring out more. Thanks for great info I was in search of this info for my mission.|

  Reply

 70. Marleen Zamoro

  16. децембра 2017. at 23:50

  I needed to thank you for this great read!! I absolutely enjoyed every bit of it. I have got you bookmarked to look at new stuff you post…|

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

ОПЕРАЦИЈЕ – ДОНАЛД И БЕН: Звезда започела активности у зимском прелазном року

ДИНАМО из Москве нуди одличне услове за Мичела Доналда, понуда Црвеве звезде нападачу Олим…