Почетна Фудбал ЗВЕЗДА ДОБИЛА ЗАНИМЉИВУ ПОНУДУ ИЗ МАНЧЕСТЕРА: Сити за Илиће даје 5,5 милиона евра!

ЗВЕЗДА ДОБИЛА ЗАНИМЉИВУ ПОНУДУ ИЗ МАНЧЕСТЕРА: Сити за Илиће даје 5,5 милиона евра!

Извор: novosti.rs | 9. јула 2017. у Фудбал

МАНЧЕСТЕР сити, како сазнају “Новости”, доставио је на адресу Црвене звезде понуду вредну 5,5 милиона фунти за талентовану браћу Луку (18) и Ивана (16) Илића! Пребогати енглески клуб жели одмах да плати талентоване играче и да их остави на “Маракани” још годину-две дана да стасавају, с тим да би црвено-бели имали обавезу да браћа одиграју 50 одсто мечева у сезони!

– Интерес из Енглеске за Илиће постоји, али ништа није потписано – речено нам је у Црвеној звезди.

Понуда је само додатно ужарила ионако врело лето на “Маракани”, у коме генерални директор Звездан Терзић прави нови систем и жели да исфорсира више играча из омладинског погона. Ако се прихвати понуда за Илиће, управа би сама себи пуцала у ногу, јер би план пропао у самом зачетку. С друге стране, са 5,5 милиона евра, клуб би могао да исплати потраживања Универзал банке и самим тим смањи дуг на испод 20 милиона евра, што би још више опустило уже које је затезало врат у пословању. А за Звезду је подједнако важно да, уз добре спортске резултате, на пословном плану дуг што пре сведе на нулу.

Ово је идеална прилика да се учини тако нешто, а с друге стране, уколико би Лука и Иван у првом тиму оправдали епитет екстраталената, онда би дугорочније гледано црвено-бели били на губитку. Међутим, како је Терзић недавно рекао: “Ако Звезда има могућност да неким трансфером смањи дуг, не сме да чека, већ мора да га реализује”.

Иван Илић је са 16 година и 15 дана заиграо за Црвену звезду у мечу са Спартаком (2:1) и постао најмлађи дебитант у историји, надмашивши Луку Јовића. Иван је добру ролу имао и на ЕП у Хрватској за кадете, где је Србија испала после првог круга, али за њега сви стручњаци кажу да је фудбалер будућности и један од највећих бисера у свом годишту.

Лука Илић је био на више припрема док је тренер био Миодраг Божовић. Први пут је заиграо против Лудогореца у пријатељском мечу, али је дебитовао у официјалним утакмицама после брата Ивана – тек против Флоријане у реваншу. С обзиом на конкуренцију у тиму, тешко је веровати да ће се Лука изборити за неку већу минутажу.

Црвена звезда је на потезу, Манчестер сити је предложио посао, неће много чекати…

РОМАНИЋ ОТИШАО, ЈОВЕЉИЋ ЧЕКА

ОМЛАДИНЦИ Црвене звезде нису освојили шампионску титулу иако су имали најквалитетнији тим. Од тог састава Лука Аџић, Немања Вучићевић и Урош Рачић су одавно укључени у рад првог тима, али остали ће се тешко изборити за минутажу.

Лазар Романић неће да чека и отишао је на позајмицу у италијански Карпи, а Дејан Јовељић чека миг клуба јер је опет пети шпиц. Немања Стојић, Слађан Ракић, Алекса Терзић, Вељко Николић, Југ Станојев били су код Милојевића на првим припремама, али се ту њихова прича у овој сезони и завршава.

Load More In Фудбал

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Грб и историја не дозвољавају Црвеној звезди да се икога плаши

Црвена звезда је стигла у Краснодар и упознала се са феноменалним условима на фантастичном…