Почетна Фудбал ПРОМЕНЕ У ЗВЕЗДИ: Борјан уместо Манојловића

ПРОМЕНЕ У ЗВЕЗДИ: Борјан уместо Манојловића

Извор: novosti.rs | 15. јула 2017. у Фудбал

ЛЕТЊЕ тумбање на „Маракани“ није заобишло ни голмане. Како су најавили шпански медији, а пре свих „Марка“, „јединица“ црвено-белих Филип Манојловић сели се у Хетафе. Познати су и детаљи уговора, па ће, према изворима угледног спортског листа, Црвена звезда од овог трансфера инкасирати 1,2 милиона евра, уз проценте од наредне продаје.

– Преговори око ангажовања Манојловића су у завршној фази. Ради се о изузетно преспективном голману који је бранио на Европском првенству за младе и већ има искуства у мечевима квалификација за Лигу Европе – изјавио је Анхел Торес Санчез, власник Хетафеа.

Манојловић (21) је Звездино дете и за први тим је имао 29 наступа прошле сезоне. Био је 2015. на позјамици у српсколигашу Сопоту, после тога и у Бежанију, па у Бачкој, одакле је у септембру 2016. враћен с позајмице. Брзо се наметнуо, а посебно се истакао у бројним ситуацијама „један на један“ и скидању противничких зицера. Сем Хетафеа, Манојловића су тражили и Французи. Ипак, Шпанци су били бржи и конкретнији, тако да ће се Филип од црвено-белог дреса највероватније опростити у четвртак на реванш мечу са Иртишем.

Позната је већ и његова замена. То је искусни чувар мреже Милан Борјан (29), који тренутно у САД брани за реперезентацију Канаде на Голд купу. Борјану је истекао уговор са Лудогорецом, тако да ће у Звезду доћи као слободан играч. Његова супруга Снежана била је неколико година шеф маркетинга у ФК Партизан, али ни њено негодовање не би променило Миланову одлуку јер је велики звездаш. Пре Лудогореца, бранио је у Килмесу, Раду, Сиваспору, Васлуији, нишком Радничком и Корони.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић од голмана може још да рачуна на искусног Дамира Кахримана, који такође тражи ангажман у иностранству без обештећења. Своју шансу стрпљиво чекају Александар Станковић и Јован Вицић, који су прошли летње припреме.

Load More In Фудбал

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Грб и историја не дозвољавају Црвеној звезди да се икога плаши

Црвена звезда је стигла у Краснодар и упознала се са феноменалним условима на фантастичном…