Почетна Фудбал Млади фудбалери Звезде на прегледима и потпису уговора са Ситијем: Илићи бришу 13 милиона дуга!

Млади фудбалери Звезде на прегледима и потпису уговора са Ситијем: Илићи бришу 13 милиона дуга!

Извор: novosti.rs | 16. јула 2017. у Фудбал

ЛУКА (18) и Иван (16) Илић ће наредних дан-два потписати уговоре са Манчестер ситијем, пошто су од сутра на лекарским прегледима. Како су “Новости” и најавиле прошлог викенда, Црвена звезда ће инкасирати пет милиона евра, а у перспективи и више од тога, с обзиром на потенцијал талентованих играча.

Челни људи црвено-белих су остали без коментара, ваљда чекајући да се цео посао заврши и папиролошки, али без обзира на разне реакције обичног света, ово је био изнуђен, али добар пословни потез. За управу Звезде трансфер Илића од пет милиона евра до краја месеца ће вредети – 13 милиона!

– Није тајна да Звезда живи од трансфера играча и да од тога смањује дуг. Поготово сад, после ових споразума са банкама, биће нам потребан додатни новац – изјавио је Звездан Терзић пре неколико дана.

Математика је јасна, генерални директор ће са тих пет милиона отпочети реализацију договора са Универзал банком, која пристаје да јој Звезда у року од годину дана плати 6,8 милиона евра главнице кредита, а да заузврат отпишу остатак до 13,6 милиона евра, колико он износи са каматама. Практично, за Звезду у овом тренутку трансфер Луке и Ивана вреди 13 милиона евра, док би се укупан дуг клуба спустио испод 25 милиона евра! Од последње скупштине клуба прошло је нешто више од месец дана, а управа је, сходно обећањима, са милион евра решила 5,5 милиона дуга Марфин банци, а решиће ускоро и дуг према Универзалу. Суштински, Звезда је продајом играча овог лета са 7,8 милиона скинула баласт од 22 милиона евра, а опет је нашла и средства да улаже у нове снаге (Пешић 750.000, Јовичић 500.000, Гобељић 100.000) и да направи за наше прилике добар такмичарски тим који ће конкурисати за трофеје.

Није било лако Управном одбору да донесе одлуку о продаји двојице талентованих играча, иако ће их Манчестер сити оставити у Београду још годину и по дана, односно док млађи Иван не напуни 18 година. Без обзира на то што су сви на “Маракани” уверени да би Лука и Иван донели Звезди много на спортском плану, а да би вредели можда и више ако би остали још неколико година, њихова продаја ће прилично олабавити омчу око врата, као што је то учинила и Грујићева у Ливерпул.

Тада је 4,5 од шест милиона евра било употребљено за скидање такозваних спортских дугова (играчи, тренери, клубови) и добијање УЕФА лиценце, а сада ће од пет милиона сигурно више од половине отићи на конто Универзала, иначе највећег баласта клуба.

Load More In Фудбал

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Грб и историја не дозвољавају Црвеној звезди да се икога плаши

Црвена звезда је стигла у Краснодар и упознала се са феноменалним условима на фантастичном…