Почетна Кошарка Алимпијевића радује повратак Звезде у „Пионир“: Овде имамо предност домаћег терена

Алимпијевића радује повратак Звезде у „Пионир“: Овде имамо предност домаћег терена

Извор: novosti.rs | 6. децембра 2017. у Кошарка

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић рекао је да га посебно радује што ће се његова екипа против Ефеса вратити у дворану“Александар Николић“ у Евролиги.

– Срећан сам што се враћамо јер се овде свакако пријатније осећамо. Овде имамо предност домаћег терена, овде тренирамо и природно је да пружамо добре партије. Победа би нам значила да потврди добар рад и да неке ствари долазе на своје место – рекао је Алимпијевић новинарима у Београду.

Звездини кошаркаши ће у петак од 19.00 играти против турског Ефеса у 11. колу Евролиге, у ком ће покушати да остваре четврту победу.

– Дочекујемо Ефес у добром налету. Трудимо се да наша игра добија праве контуре већ у овој фази такмичења и после Реала и Игокее наставимо мини-циклус. Атмосфера је увек боља када се побеђује – казао је Алимпијевић.

Српски клуб је у прошлом колу Евролиге направио велико изненађење победом над Реал Мадридом, а потом је уследио тријумф над Игокеом у регионалном такмичењу.

– Било је тешко вратити се после те победе у Мадриду која није обична, али смо успели то искористимо да поделимо минутажу против Игокее, да пробамо неке ствари са другим играчима и наставимо да се спремимо за ово што нас чека – рекао је тренер црвено-белих.

Алимпијевић је истакао да победе у Евролиги доносе лакше утакмице у регионалном такмичењу, али да му није јасно зашто се у јавности екипи намеће императив резултата.

– Веома спортски смо мотивисани, желимо и те како. Али, ствара се некакав терет овој новој генерацији, нешто што ни претходна на крају свог циклуса није играла. Звезда прошле године није играла међу осам, не видим зашто се то бреме намеће овој генерацији. Наше амбиције су пре свега везане за АБА лигу – казао је Алимпијевић.

По његовим речима, екипа Звезде напредује посебно због све бољих игара мађих играча и оних „из другог плана“.

– Драго ми је јер се види напредак код играча, не само у кошаркашком смислу, већ и у сазревању, комуникацији, храбрости, па и у кошарци. Они су сада бољи него на почетку и Звезда ће играти све боље како наши играчи буду напредовали и ухватили континуитет добрих игара – рекао је Алимпијевић.

Када је реч о наредном противнику у Евролиги, Алимпијевић је рекао да га „чуде“ резултати турског клуба с обзиром на то да има „моћан тим са добрим индивидуалцима“.

Алимпијевић је додао да српски центар из Ефеса Владимир Штимац игра одлично ове сезоне и да је он један од оних на које мора да се обрати посебна пажња.

Load More In Кошарка

5 Comments

 1. battlehand generator

  9. децембра 2017. at 03:09

  Hi, i really think i will be back to your site

  Reply

 2. memenpt

  11. децембра 2017. at 00:12

  Советую Вам посетить сайт, на котором есть много статей на интересующую Вас тему.


  Охотно принимаю. Тема интересна, приму участие в обсуждении. Я знаю, что вместе мы сможем прийти к правильному ответу. скачать fifa 15 на компьютер полная версия, скачать взломанную fifa 15 и скачать fifa 15 16 17 fifa 15 rus repack скачать торрент

  Reply

 3. quiforet

  11. децембра 2017. at 18:11

  Охотно принимаю. Вопрос интересен, я тоже приму участие в обсуждении.


  Предлагаю Вам зайти на сайт, на котором есть много статей по этому вопросу. fifa 15 moddingway 7.0 0 скачать торрент, launcher fifa 15 скачать и дата выхода fifa 15 скачать игру фифа 15 на пк бесплатно

  Reply

 4. goldwave 6.31 keygen

  16. децембра 2017. at 16:56

  Hello, bing lead me here, keep up nice work.

  Reply

 5. realitycapture torrent

  16. децембра 2017. at 22:29

  Ha, here from yahoo, this is what i was browsing for.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

ОПЕРАЦИЈЕ – ДОНАЛД И БЕН: Звезда започела активности у зимском прелазном року

ДИНАМО из Москве нуди одличне услове за Мичела Доналда, понуда Црвеве звезде нападачу Олим…