јануар 24, 2018
Почетна Кошарка Давидовац расте против Голијата

Давидовац расте против Голијата

Извор: novosti.rs | 8. јануара 2018. у Кошарка

БЕЗ снопова рефлектора јавности је лета 2015. године Дејан Давидовац, који ће 17. јануара напунити 23 године, стигао у Црвену звезду, са изнесеним планом на столу да одмах почне с каљењем у братском ФМП. У ништа мањој сенци је прошлог лета прекомандован у реновирани тим црвено-белих код Душана Алимпијевића, истог тренера с којим су он и остали „пантери“ прошле сезоне у Суперлиги начинили чудо.

Дејан је веровао да, уз рад, чудо може да се понови у Црвеној звезди. Не на јадранској позорници, на којој је клуб с Малог Калемегдана последњих година изградио статус неприкосновеног, већ највећој европској, у Евролиги. И дешава се. Тачније, Давидовац чудо прави са саиграчима.

У 16 кола Евролиге црвено-бели су нанизали седам победа. У гостима су падали европски гигант Реал, шпански шампион Валенсија, па италијанска институција Олимпија.

У Београду је Звезда добила европске великане Барселону и Макаби, пребогати Анадолу Ефес и Жалгирис, који ове сезоне сеје страх по Старом континенту.

Али, тај страх није имао Давидовац, не само када је, на маестралан начин, шутевима иза линије за три поена подвукао црту испод победничке серије литванског клуба, него када на сличан начин, у Мадриду, појаснио да се кошаркашки Давид из Београда не плаши шпанског Голијата.

– Сигурно је да ми све ово много значи за самопоуздање. Пре свега искуство у Евролиги, то што играм са оваквим и против оваквих играча, па нема сумње да ће ми бити од користи пред све што ме даље очекује – труди се Дејан да гледа у будућност, која је ако је судити по садашњости, светла.

Не само због талента који неспорно поседује и приказаних игара, већ односа према раду и тиму. Иако је био „икс фактор“ у оба поменута меча, ниједног тренутка није желео да приграби сву славу победа. Као када на терену сигурно преусмерава лопту ка саиграчима, тако момак од 202 сантиметра који може да игра на све три спољне позиције, приликом изјава највише заслуге приписује њима.

– Пре свега, целу утакмицу смо одиграли тимски одлично. Управо је заједничка одбрана била кључ тријумфа. Веома је важно да сваки појединац током оваквих дуелу задржи смиреност, али и агресивност – објаснио је Давидовац тајну последњег успеха Звезде, која у последњем мечу није добила само Жалгирис, већ је што је можда и далеко важније, добила „потврду“ да је опет, после Калинића, Гудурића, Јовића… на добром путу путу да избруси бисер од чијег ће се сјаја окористити и српска репрезентативна кошарка.

Load More In Кошарка

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Милић интересантан Вердеру

НЕМАЊА Милић могао би до краја прелазног рока да оде у Бундеслигу, најављују тамошњи медиј…