фебруар 25, 2018
Почетна Кошарка Лесор: Схватам шта тренер тражи

Лесор: Схватам шта тренер тражи

Извор: novosti.rs | 6. фебруара 2018. у Кошарка

ИЗ дворане у Железнику, у којој је средином октобра, препустила Будућности прву позицију, Црвена звезда се, тријумфом над ФМП (100:77), вратила на чело АБА лиге. После дуела са Подгоричанима Матијас Лесор је био љут на себе, посебно због промашених бацања. Скоро четири месеца касније на истом месту, Француз је далеко задовољнији.

– Био сам веома бесан после тог меча, остао сам да вежбам слободна бацања и да шутирам. Ваљда је напредак сада видљив код свих, боље разумем систем игре, схватам шта тренер тражи од мене и моју улогу у тиму. Сада је ту и Омић који много помаже – каже Лесор који је одиграо тек седам минута против „пантера“.

Разлог је жеља тренера Алимпијевића да због великог броја утакмица који су иза, али и испред, правилно распореди оптерећење.

– Као играч увек желите да играте што је више могуће, што је нормално, али морамо да будемо паметни, имамо много утакмица, неопходан је одмор. Треба расподелити минутажу.

Циљ Звезде је јасан у АБА лиги – титула, до које ће бити, бар на папиру, лакше с прве позиције, а она је на дохват руке.

– Хоћемо све три победе, схватамо сваки меч озбиљно – јасан је Лесор, кога с друговима у Евролиги очекује далеко тежи посао. – Морамо да идемо постепено. На почетку сезоне нико није веровао да ћемо у фебруару имати шансу за плеј-оф. Можда није велика, али докле год постоји борићемо се. Верујемо у себе, добили смо неке велике тимове и ако будемо остваривали позитивне резултате свашта је могуће.

Пре расплета у Евролиги, од 15. до 18. фебруара Београђане очекује Куп Радивоја Кораћа у Нишу.

– Идемо са намером да га освојимо, надам се да ће ми то бити први пехар у Звезди.

СРЕЋАН ЗБОГ ЕНИСА И ОМИЋА
НЕДАВНО Је Лесору стигла помоћ на центарској позицији у Алену Омићу.

– Одличан је играч, веома висок. Различити смо по стилу, ја волим бржу игру, закуцавања и слично, он има другачије навике, али што је најважније компатибилни смо. Велико је појачање и тимовима ће бити веома тешко да се навикну на два различита типа играча у рекету. Срећан сам што су Енис и он дошли.

Load More In Кошарка

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Косановић – Европски ниво преносимо у нашу лигу

У двомечу шеснаестине финала Лиге Европе између Црвене звезде и ЦСКА видело се да су две е…