Почетна Фудбал Крстичић: ЦСКА играо на нулу, имаћемо више простора у Москви

Крстичић: ЦСКА играо на нулу, имаћемо више простора у Москви

Извор: novosti.rs | 14. фебруара 2018. у Фудбал

НЕДОСТАЈАО је само гол. Црвена звезда је дефанзивно одиграла опет сјајан меч, није искористила прилике, једну сјајну у финишу главом имао је и везиста Ненад Крстичић.

– Штета, гађао сам други угао и лопта је отишла за мало поред гола. Било је идеално време за гол. Надам се да би у Москви лопта могла да уђе у мрежу. Остаје жал за шансама, али је битно да нисмо примили гол и да имамо позитиван резултат за реванш као и шансу да прођемо даље – каже Ненад.

Везни ред је дефанзивно одрадио одличан посао, ривали на средини терена су их прилично стискали, па је изостао већи допринос у офанзиви.

– ЦСКА има брзе играче, та три играча у вези се стално крећу, тешко је било за нас да све то покријемо. Свесно смо се вратили, чекали их и вребали њихову грешку. Били су нам близу, имали смо мало простора, али смо све то очекивали. Ипак је то био меч 1/16 финала Лиге Европе.

Репрезентативац се још привикава на улогу предњег везног, коју је играо на почетку каријере, али не и последњих пет година.

– Европске утакмице ми тешко падају. Имам мало простора а ја нисам навикао да играм окренут леђима ка голу. Досада сам имао простор да видим цео терен испред себе, сад морам да мењам навику. Ја увек дајем максимум за екипу, а временом ћу се привићи на нову-стару улогу.

Навијачи су поново давали ветар у леђа екипи, нагласио је Крстичић, поготово кад их је притискао ЦСКА. У Москви ће бити можда другачија прича.

– Могуће је да ћемо имати више простора. Они нису ризиковали у Београду, играли су на нулу. У реваншу ће сигурно одиграти отвореније, можда не од самог старта већ касније, што ће нам дати могућност да остваримо жељени резултат – очекује искусни везиста.

ГОЛОВИН НАШ ПЛУС

АЛЕКСАДНАР Головин неће играти у реваншу због картона, Крстичић сматра да тај детаљ може бити кључан за исход:

– Најтеже је чувати играче који улазе између две линије, а он нам се стално завлачио, правио проблеме. Имао је пар добрих лопти напред. Његов изостанак је хендикеп за ЦСКА, а плус за нас.

Load More In Фудбал

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Косановић – Европски ниво преносимо у нашу лигу

У двомечу шеснаестине финала Лиге Европе између Црвене звезде и ЦСКА видело се да су две е…