Ален Омић МВП финалне серије

Кошарка

Центар Црвене звезде мтс Ален Омић проглашен је за најкориснијег играча и најбољег стрелца финалне плејоф серије Суперлиге Србије.

Центар Црвене звезде мтс Ален Омић проглашен је за најкориснијег играча и најбољег стрелца финалне плејоф серије Суперлиге Србије.

Кошаркаши Црвене звезде мтс били су веома доминатни у завршници домаћег првенства, иако су у њу ушли и као екипа са највећим бројем одиграних утакмица у управо заршеној сезони, и без репрезентативног бека Немање Дангубића.

Током читавог плејофа и сусрета са Вршцом у четвртфиналу, Партизаном у финалу и ФМП-ом у финалу црвено-бели су задржали епитет непоражених. Било је успона и падова, али када је било најтеже и најважније Звезда је била она права.

Четврта узастопна титула носи и доста занимљивости са собом. Миленко Топић је освојио први трофеј у тренерској каријери, а власник је и трофеја државног правака као капитен Црвене звезде. Бранко Лазић је постао најтрофејнији играч у историји Црвене звезде! Освојио је 11. трофеј, а први као капитен клуба.

Изузетно доминантне партије донеле су и индивидуална признања. За најкориснијег играча и најбољег стрелца финалне плејоф серије проглашен је Ален Омић. Фантастични Словенац је доминирао током финала и на тај начин потврдио да је изванредно појачање. Донео је неопходну чврстину у рекету и био један од најзаслужнији за освајање новог трофеја.

Звезда је поново шампион! Браво црвено-бели! Браво Алене!

RSF