Алимпијевић: Уз свежу крв до зацртаног циља

Кошарка

На заједничкој конференцији за медије у „Кући кошарке“ у Београду, тренери учесника Суперлиге, најавили почетак завршнице домаће лиге. Тренер КК Црвена звезда мтс Душан Алимпијевић истакао јасан циљ црвено-белих.

Кошаркаши Црвене звезде мтс у среду од 19 часова започињу одбрану титуле у Супер лиги Србије утакмицом против земунске Младости.

Црвено-бели се окрећу домаћим обавезама, а заједничка конференција која је организована у „кући кошарке“ у Београду, промовисала је српску лигу и таакмичење које ће трајати наредних месец и по дана.

Након свих тренера који ће предводити своје тимове у Суперлиги, последњи се новинарима обратио тренер црвено-белих Душан Алимпијевић:

– Велико поштовање за све учеснике Суперлиге, имам велики респект за тренере који долазе из КЛС, јер знам колико мука имају да доведу своје екипе у Суперлигу. Звезда ове године у Суперлигу улази са једином идејом – да освоји првенство. Међутим, с тим правом и жељом имамо још неколико ривала који о томе могу да размишљају. Партизан је такође истакао кандидатуру да нападне титулу. Очекујем занимљиву и добру Суперлигу – рекао је Алимпијевић.

Новинари су упитали тренера црвено-белих и око кадровских промена у тиму, пред суперлигу. Одлазак Ениса, доласци бекова Човића и Раданова и око статуса Милка Бјелице:

– Енис је отишао, а разлог је што је сасвим јасно да се није уклопио у оно што је требало да ради. Не само он, него било ко ко дође овде треба да схвати жртву коју треба да поднесе играјући за Црвену звезду. Овај клуб има највеће амбиције. Много је важније, поред индивидуалног учинка, шта ће цео клуб урадити. Дилан је озбиљан професионалац, добар спортиста, добар играч, не умањује ово ништа што је био пре овога. Довођењем Раданова и Човића, желимо да унесемо квалитет, да освежимо крв. Желим да будемо ближи остваривању циљева које имамо.

О статусу Милка Бјелице:

– Данас ће бити јасно или сутра. Оно што није тајна, је да је одиграо неке утакмице испод нивоа за играча који има врхунску каријеру, девет или десет година у Евролиги. Био је испод очекиваног нивоа и треба конкретизовати ствари у наредна два дана – рекао је Алимпијевић.

Прве две утакмице у Суперлиги, Црвена звезда мтс игра као домаћин против екипе Младости (среда 19 часова) и против Мега Бемакса (субота 21 сат).

О начину уласка у дворану, до плеј офа Суперлиге, клуб ће издати посебно обавештење у среду.

Продаја карата вршиће се на дан утакмице, на свим продајним местима (Евентим и благајна хале) по следећим ценама:

Трибине -200 динара
Партер 400 динара
Плава и бела ложа – 600 динара
Ложа – 800 динара
Места на терену – од 1000 до 3000 динара

У групи А Суперлиге, играју: Црвена звезда, Мега Бемакс, Златибор Чајетина, Борац Чачак, Тамиш из Панчева и Младост из Земуна.

RSF