Анђелковић завршава каријеру

Фудбал
После 19 година професионалног бављења фудбалом Звездин првотимац Душан Анђелковић решио је да окачи копачке о клин.

 

Популарни Звездин Џин у Црвену звезду дошао је у зиму 2006. године. У првом мандату у Љутице Богдана задржао се до 2008. године. Потом је наступао у Турској и у Русији, где је наступао са великим успехом. Проглашен је за најбољег левог бека лиге, два пута био међу три најбоља бела, а два пута проглашен је за најбољег играча у својим клубовима – Ростову и Краснодару.
У Звезду се вратио у децембру 2014. године, заједно са својим кумом и некадашњим капитеном Звезде Александром Луковићем. Уследила је одлична игра и одлучујући голови за нашу екипу.

– У другом мандату смо одлично играли, лично сам задовољан бројем голова и асистенција које сам забелезио, остаје жал што нисмо освојили титулу, али ове сезоне смо све наплатили. Поред феноменалних резултата морам да истакнем одличну атмосферу, која је један од највећих адута Црвене звезде. Било је уживање бити део овог клуба – рекао је Анђелковић.

У црвено-белом дресу освојио је четири титуле, највише уз капитена Ненада Милијаш.

– Све титуле у Звезди су ми подједнако драге. Под вођством Валтера Зенге сви смо се на прослави офарбали у црвено-бело и то је заиста незабораван призор. Следеће године смо под будним оком тренера Бошка Ђуровског освојили поново дуплу круну, незаборавно славље након што смо три пута за мање од месец дана победили вечитог ривала. Атмосфера код Грофа Божовића, дуго очекивана титула, урадили смо заиста велику ствар. Данас ћемо видети како ће изгледати прослава моје четврте титуле – поручио је Анђелковић.

У емисији се Душан Анђелковић присетио како се осећао када је схватио да позив да заигра у Звезди није шала, како су изгледале прве припреме са црвено-белима, ко му је и како дао надимак Џин.

Анђелковић је на крају разговора имао и емотивну поруку за навијаче.

Џине, хвала на свему!

RSF