Фудбал

Црвено-бела крв, 13. пут!

Традиционална акција добровољног давања крви „Црвено-бела крв“ биће одржана у петак, 09. марта у просторијама Медија центра стадиона „Рајко Митић”, као и у још многим градовима.

 

Сви добровољни даваоци ће добити посебну награду, јер свако ко одлучи да помогне некоме и да крв, на поклон ће добити улазницу за меч Црвена звезда – Напредак који се игра у недељу на нашем стадиону. У питању су улазнице за северну, источну и западну трибину.

Добровољно давање крви биће могуће од 11 до 18 часова.
Нове залихе крви су увек неопходне. Зато се акција „црвено-бела крв“ у сарадњи са Инститиутом за трансфузију крви Србије организује већ тринаести пут. Свака претходна имала је изузетан одзив и верујемо да ће тако бити и овог пута. Осим на Маракани, давање крви биће организовано и у Бору, Неготину, Параћину, Источном Сарајеву, Бијељини, Добоју и Требињу.
Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири месеца за особе женског пола.
Извор
Show More

Скоршање

Close