Кошарка

Интервју председника КК Црвена звезда листу „Блиц“

Интервју председника КК Црвена звезда мтс Небојше Човића у дневном листу „Блиц“ и одговор председнику КК Будућност ВОЛИ на ироничне коментаре упућене КК Црвена звезда и граду Београду.

Потпуно ми је нејасно да тако велики клуб какав је Црвена звезда, са тако великим буџетом, и који долази из тако великог града, не игра Евролигу наредне сезоне – поручио је из Подгорице Драган Бокан, председник Будућности, шампиона АБА лиге. Небојша Човић за „Блицспорт” одговорио је Подгоричанима оштро и без увијања.

– За разлику од Драгана Бокана, човека без смисла за хумор, сарказам и шлиф, нама је веома јасно како и због чега за сада не играмо Евролигу. На све марифетлуке које је Бокан правио током сезоне 2017/2018, указивали смо више пута. Наравно, указиваћемо и даље како се опет не би догодило да новокомпоновани кошаркашки радници, жељни друштвеног статуса, а можда и потенцијални кандидати за градоначелника Подгорице, не бирајући средства долазе до наводног успеха и тиме обмањују јавност. Пуно среће прво у припреми услова за Евролигу, а онда и у самом такмичењу ако до њега уопште и дођете, али верујем да ће Челебићи успети. Биће вам потребно јер тамо не играју Ремс и компанија, а и не пролазе више трикови са намештањем такозваних „плесачица” које се подмећу судијама за ноћне забаве након превеликог оптерећења „дељењем правде” на утакмицама Будућности у Подгорици. Значи, код Евролиге вам неће проћи проституција и сексуални деликти за намирење судија у ноћним клубовима попут „Афродите” у Подгорици. Такође вам неће проћи ни „благи” притисци на судије испред и у свлачионици где су неки од њих били „љубазно замољени” да орално конзумирају цеви од пиштоља ваших појединих „угледних пријатеља” клуба. Можда су то такозвани „грандовци”, у Србији препознатљиви као „бемаксовци”, претежно високи бивши функционери АНБ Црне Горе. Питам се да ли су то они исти који су напали играче Црвене звезде у хотелу „Подгорица” на националној основи заборављајући своју сарадњу и стицање капитала преко разних Орића, Кељмендија и осталих мултиетничких егзотичних ликова. Но, за сада нећу више о њима, да не бих кварио спонзорске уговоре појединим клубовима. Значи, за судије у Евролиги нису довољни аргументи сексуалних услуга разних „плесачица”, по имену Тамара, Беа, Зана, Тијана, Олга… па све до шеснаестогодишњих малолетница… – каже Човић за Блицспорт.

Први човек црвено-белих у даху је наставио:

– Но и поред свега, импресиониран сам Бокановом „стручном” анализом о величини Београда и тржишта, као и буџетом КК Црвена звезда. Са жаљењем констатујем да она не може бити иста као анализа тржишта за трговину неког ланца прехрамбених производа и алкохолних напитака који се добијају испод фабричке-произвођачке цене и тако финансирају спортске активности преко грбаче плантажних радника. Разумем усхићење Бокана и осталих званица на затвореној прослави одржаној 14. априла 2018. године на луксузном имању „Књаз” код Баћа Радовића из „Зета градње”, али не разумем толику опседнутост целог еминентног скупа КК Црвена звезда. Веровао сам, имајући у виду да је близу извор бистре воде, да су могли да расхладе своје усијане главе, али сам се преварио. Потражио сам објашњење у вези овог феномена и пронађох га: „савест је чудо, а нечиста савест још веће” и очигледно ни не помаже ни бистра вода. Нема разлога да преваром обмањујете јавност Црне Горе, јер ипак је један Долмен заправо Џевдет Дољмен новокомпоновани држављанин непостојеће државе, без обзира на „маштовитост” коју добисте с Тошиног бунара. Знам ја да ви ипак волите Београд, а нарочито Врачар. И ја волим Црну Гору, Подгорицу, а нарочито Будву јер Будва је цела црвено-бела. То ми моје, по очевој линији, порекло гарантује.

И за крај подсећање:

– Сигуран сам да ће Евролига ценити регуларност наступа Будућности у Евролиги кроз утакмицу Монтепаски – Будућност коју је Будућност изгубила са 63 разлике – 112:49! Вероватно је и тада све било регуларно као и у претходном финалу АБА лиге, но то је била случајност – лош дан, имајући у виду да је Монтепаскију било потребно 57 разлике за пролаз у следећу фазу такмичења.

Небојша Човић види помоћ и у великим именима наше кошарке.

– Догодило се да преваром и завером, о чему смо доста тога до сада рекли, Београд за сада изгуби Евролигу. Но, за сада, Београд ће имати преко Црвене звезде Еврокуп а можда ће имати и неки други клуб у ФИБА такмичењу. Оно што ме охрабрује то је да су поједине кошаркашке легенде констатовале да ово није добро за Београд и верујем да ће се и својим личним ауторитетом, као легенде Евролиге, заложити и помоћи да Београд као највећи кошаркашки центар у региону ипак добије заслужено Евролигу. Реч „добије“ можда није адекватна јер Црвена звезда је показала у претходном периоду да је прави и стабилан партнер Евролиге и са својим системом перјаница развоја кошарке у Србији и региону. Убеђен сам да то наше легенде знају. Такође, Звезда се у протеклом периоду максимално трудила и уложиће све напоре колико је у нашој моћи да се врате велики кошаркашки центри у Србији па и у Београду какав је био и Раднички са Црвеног крста, који нажалост готово и да не постоји, а слична опасност прети и ОКК Београду. Заједно са нашим легендама здушно ћемо се трудити да успемо у том концепту опоравка и оздрављења овако значајних клубова у кошаркашком спорту. Такође све наше легенде, без обзира којој клупској боји припадају, позивам да буду наши драги гости, на свим утакмицама, за сада, Еврокупа, а можда ако сви заједно успемо и Евролиге у следећој сезони. Захваљујем се господину Ђордију Бартомеу и Евролиги на реновирању кошаркашких терена Црвене звезде, јер заправо на том простору је настала српска и југословенска кошарка која је изузетно допринела европској и светској кошарци и ми смо почаствовани оваквим односом Евролиге – истакао је Човић.

Извор
Show More

Скоршање

Close