Фудбал

Пешић – Сезона за памћење

Сезону која је на измаку ће сви звездаши памтити по великим успесима – велике европске победе, тријумф у дербију, освајање шампионске титуле. Поред тога, и по личним рекордима памтиће је наш шпиц Александар Пешић, који је од утакмице са Напретком постао рекордер по броју постигнутих голова у једној сезони Суперлиге од њеног оснивања 2006. године са 25 погодака.

 

– Још увек не могу да сумирам све што се издешавало у последњих скоро годину дана. Догађаји су се низали као на траци, победе, голови, радости… Ово ми је без размишљања најбоља сезона у каријери, а за то огромну захвалност дугујем свим људима у клубу. Без стручног штаба који нас је феноменално водио и без овакве слоге која влада међу нама фудбалерима не би било могуће доћи до шампионске титуле – рекао је Пешић.

Пешић је једини фудбалер који је наступао на свакој утакмици у овој сезони од када је дошао у Звезду.

– Остало је још два меча до краја, надам се да ћемо ми победити, а да ли ћу играти то засита није од пресудне важности. Иако смо обезбедили титулу пођеднако као и до сада нам је важно да тријумфујемо, и против Војводине и против Вождовца. Желимо да завршимо сезону у најбољем маниру и да у одличном расположењу одемо на одмор. Заиста је дуга и напорна сезона за нама, сада је право време да напунимо батерије пред нова искушења и још веће напоре који нас очекују у квалификацијама за Лигу шампиона.

Неизоставан део на путу до успеха су свакако и навијачи.

– Истицао сам после сваке утакмице у сезони да су они заслужни за сваки наш успех. Много фудбалера на свету сања да игра пред оваквим навијачима, ми смо заиста почаствовани. Није битно име противника, као ни место на коме се игра, Звездаши су увек уз нас. Чак и кда смо играли пред празним трибинама њихова песма није изостала. Заиста им дугујемо огромну захвалност – поручио је Пешић.

Извор
Show More

Скоршање

Close