Фудбал

Посетите Звездин музеј у Ноћи музеја

Најпосећенија манифестација у области културе, која се на популаран начин бави музејима и културном баштином, ове године се одржава 14. пут. Ноћ музеја је уједно део Европске Ноћи музеја чијој се иницијативи Србија прикључила 2006. године.

 

Ноћ музеја представља јединствен културни спектакл у више од 120 градова широм света, међу којима је од 2005. године и Београд. Прва Ноћ музеја, одржана у пет београдских музеја и галерија, успела је да анимира више од 4.000 посетилаца, док је за четрнаест година тај број нарастао на невероватних 500.000 улазака у музеје на скоро 200 локација у више од 60 градова и места широм Србије.

Ноћ музеја 2018. биће одржаа 19. маја, од 17,00 до 01,00. Међу многобројним атрактивним музејима у Београду и Србији, још једном се налази и највећи спортски музеј на Балкану — музеј ФК Црвена звезда.

Тема овогодишње Ноћи музеја у нашем музеју биће европска сезона Црвене звезде у сезони 1957/58. У музеју ће бити изложене архивске фотографије, текстови и новински исечци који сведоче о утакмицама које је Црвена звезда одиграла у Европи те сезоне, рачунајући наравно и двомеч против Манчестер Јунајтеда, као и саму минхенску трагедију. Мотив за ову тему је свакако тај што се ове године обележава 60 година од тог трагичног догађаја.

Искористите прилику и посетите најбогатији спортски музеј на овим просторима. Улазнице за Ноћ музеја по цени од 450 рсд могу се купити на свим Евентим продајним местима.

Извор
Show More

Скоршање

Погледајте и

Close
Close