Фудбал

Дегенек – Сви из Книна навијају за Звезду

У Медија центру стадиона „Рајко Митић“ у петак, 6. јула, представљен је Милош Дегенек.

Фудбалер који је наступао на светском првенству у Русији биће у наредне три године штопер шампиона Србије. Њега је најпре представио спортски директор Црвене звезде Митар Мркела.

— Наше ново појачање је Милош Дегенек, аустралијски репрезентативац рођен 1994. године. Остали смо без Ле Талека и без Фримпонга и било је неопходно да доведемо адекватна кавлитетна појачања на тој позицији. Милош Дегенек је звездаш из звездашке породице и верујем да ће одиграти дуго година добро у Црвеној звезди и да ће бити право појачање за нас. Верујем да ће професионално и срцем одрадити за Црвену звезду добар посао — рекао је Мркела и додао:

— И Ле Талек и Дегенек су  најпре играли задњег везног па су касније спуштени у одбрану. Знам га и док је играо на потицији везног, мислим да може да буде врхунски штопер, да направи озбиљну каријеру на тој позицији, а то што је играо задњег везног може да му помогне. Ми смо тражили профил штопера који уме да игра и од којег акције могу да се започну. За нас је прелазни рок сада углавном завршен. У случају одласка неких играча, већ имамо спремних решења да на те позиције доведемо адекватне замене. Не бих о именима, има доста понуда за наше играче, а када ће се и да ли ће се трансфери десити, видећемо — рекао је Мркела.

Милош је истакао да му је веома драго што је потписао за Црвену звезду.

— Велика ми је част што сам у овако великом клубу, највећем на Балкану. Било је контаката и раније, пре пар година, али тада се коцкице нису поклопиле. Велика су очекивања и клуба од мене, али и мојих, да напредујем и помогнем клубу. Желимо да се пласирамо у Лигу шампиона и остваримо тај вишедеценијски сан навијача, али идемо корак по корак. Част ми је што сам овде и радујем се почетку утакмица, тренинга и свега осталог. Могу да играм штопера, задњег везног и деног бека, то је добро што могу да играм на више места, али штопер ми је главна позиција — рекао је Дегенек.

Дегенек је у немачкој играо са Филипом Стојковићем.

— Лакше ми је што је Жуле овде јер сам са њим играо у Минхену. Рекао ми је шта ме овде очекује, колики је притисак да бисмо остварили све амбиције клуба и навијачке жеље. Причали смо у више наврата. Са Хугом сам исто разговарао и имали су само добре речи о Звезди. Хуго је оставио добар траг у Звезди, доста голова је дао, али искрено, није ми било тешко да га чувам.

Дегенек је наступао и за репрезентацију Србије до 17 година, и то за генерацију која је на Европском првенству у Литванији освојила злато, међутим Дегенек није наступао на том првенству.

— Да ли би ми била другачија каријера да сам био у Литванији? Не знам, искрено, али ја сам задовољан досадашњим током своје каријере. Била би свакако другачија, али можда не бих играо за Аустралију, а сада играм и драго ми је што сам био члан Аустралије у Русији.

Дегенек је потврдио након питања новинара да готово сви из Книна навијају за Црвену звезду.

— Рођен сам 1994. у Книну, избегли 1995, дошли у Аранђеловац. После бомбародава смо отишли у Аустралију, одселио се од куће са 14 година да јурим своје снове и постанем фудбалер. Са 17 и по отишао сам у Немачку и са 22 дебитовао за репрезентацију Аустралије. Не причамо много унутар породице о том времену јер је то тежак период не само за нас него за све који су избегли. И ближа и шира породица, родбина, и за неке које не знам, сви су се јавили и почели да честитају. Одједном сам добио много више родбине и браће и сестара, пола трибине ће бити моја родбина. Не шалим се, много сам порука добио — рекао је Дегенек.

Извор
Show More

Скоршање

Погледајте и

Close
Close