Фудбал

Звезда и Светско првенство

Русија је у протеклих месец дана центар света. Највећи планетарни догађај, Светско првенство, привукао је пажњу милиона људи из целог света.

 

Црвена звезда може да се похвали да је, ако се у обзир узме данашњи дан, на светском првенству у Русији имала чак тројицу фудбалера — Немању Радоњића, Милана Родића и Милоша Дегенека. Ни Србија ни Аустралија нису успели да се пласирају међу 16 најбољих селекција, али само појављивање на овако великом такмичењу податак је за похвалу.

Светско првенство у Русији дало је додатно на значају и Звездином прошлогодишњем европском успеху. Тек сада, када Мундијал улази у завршну фазу, види се против колико је јаких противника је Звезда игала у Лиги Европе, а многе од њих услевала и да савлада.

Од фудбалера који наступају у завршници Светског првенства у Русији (који играју за репрезентације које су прошле међу 16 најбољих), а који су играли против Црвене звезде у Лиги Европе претходне сезоне, могао би да се направи страшан тим!

Голман Игор Акинфејев је јунак Русије, јер се у пенал серији против Шпаније показао као непрелазна препрека за „Црвену фурију“. Он је у фебруару ове године предводио екипу ЦСКА из Москве против које је Црвена звезда играла у шеснаестини финала Лиге Европе. Поред Акинфејева, ту су још четворица фудбалера из овог руског клуба: Марио ФернандесСергеј ИгнашевичАлександар Головин и Алан Џагоев.

ЦСКА је овом идеалном тиму Звездиних противника дао петорицу играча, а на другом месту налази се Краснодар који је дао четворицу фудбалера, од којих тројица наступају за Русију. То су Јури ГазинскиВиктор Клаесон и Фјодор Смолов. Четврти фудбалер је Андреас Гранквист, члан репрезентације Шведске која је, попут Русије, успела да се пласира у четвртфинале Мундијала!

Селекција Јапана елиминисана је у последњим минутима утамице са Белгијом, а члан ове репрезентације је и Јуја Осако, фудбалер који је против Црвене звезде играо у Дресу Келна. Последњи члан једанаесторке Звездиних противника је Оливије Жиру који је са Француском успео да се домогне четвртфинала, а против Црвене звезде је играо у дресу Арсенала, и био стрелац веома лепог гола у Београду.

Црвеној звезди је мало недостајало да елиминише чак и ЦСКА за који се и сада види колико је јак тим. Ипак, Звезда је борбеношћу и резултатима заслужила право да се поноси прошлосезонским европским успехом, а надамо се да ће у сезони која куца на врата, Црвена звезда наставити са успешним презентовањем како себе, тако и Србије и српског фудбала у Европи.

Извор
Show More

Скоршање

Погледајте и

Close
Close