Кошарка

Црвена звезда стала уз најбоље баскеташе

КК Црвена звезда мтс донео је одлуку да уступи терене на Малом Калемегдану најбољим београдским 3×3 баскеташима, а то су екипе Земуна и Београда.

Податак којим земља кошарке мора да се поноси је тај да се међу најбољих десет екипа у 3×3 баскету на свету налази чак четири екипе из Србије. Прве две позиције заузимају Нови Сад и Лиман, на четвртом месту је екипа Земуна, а осму позицију заузима екипа Београда.

Нажалост, сви ови тимови, а можда понајвише они београдски сусретали су се годинама уназад са тешким условима за рад. Неретко су принуђени да на најтеже могуће начине долазе до основних услова за тренинг, понекад чак да сачекају да се заврши час физичког, а онда да они крену да пробацују лопту кроз обруч.

КК Црвена звезда мтс осетио је потребу да београдским шампионима омогући боље јер они то свакако заслужују. У складу са тим клуб је донео одлуку да потпуно бесплатно уступи на коришћење клупске терене на Малом Калемегдану екипама Земуна и Београда.

Подсећамо, терени на Малом Калемегдану су недавно реновирани и то уочи Фајнал фора Евролиге у Београду. Најсавременија подлога и једнако модерни кошеви омогућавају савршене услове за наше 3×3 баскеташе.

Такође, поменућемо да Црвена звезда има изузетну сарадњу и са Трикијем, једним од најпопуларнијих „фристајлер“ баскеташа и Јутјуб сензацијом. Трики већ дуги низ година посећује утакмице Црвене звезде, али и вредно тренира на теренима на Малом Калемегдану.

Колико нашим баскеташима значи ова одлука Црвене звезде најбоље говоре изјаве наших шампиона. Испред 3×3 екипе Београда говорио је Драган Бјелица:

– Велико хвала Црвеној звезди! Много нам значи што ћемо имати терене на Малом Калемегдану на располагању и самим тим место где ће екипа моћи несметано да тренира. Занимљиво је да сам баш ја почео у Црвеној звезди да тренирам кошарку давне 1994. године. Терени на Малом Калемегдану су сјајни, момци су имали прилике да ту играју и неке турнире, а амбијент међу зидинама даје посебну драж сваком тренингу – истакао је Драган Бјелица испред екипе Београда.

Слично виђење ствари имао је и члан екипе Земуна Марко Дугошија:

– Пре свега нам је велика част што нас се сетио тако велики клуб какав је сигурно Црвена звезда и пружио нам велику помоћ уступањем својих терена на коришчење. Можемо да кажемо, и то без дилеме, да су то најбољи терени у Србији. Сви знамо да су за велике резултате потребни врхунски услови, тако да је ова сарадња од огромног значаја за наш тим – истакао је Дугошија, а потом говорио о проблемима са којима се екипа Земуна дуго саучовала:

– Претходних сезона имали смо потешкоћа у проналажењу термина за тренинг. Углавном смо се сналазили по уличним теренима који су били у лошем стању. На њима смо проводили доста времена тренирајући. Сарадња са Црвеном звездом за нас значи мир. Сада можемо да будемо потпуно посвећени тренингу и спремању за турнире и то у најбољим могућим условима – истакао је Дугошија који је 18. најбољи ’’баскеташ’’ света по званичном ФИБА рангирању.

Испред КК Црвена звезда мтс о новој сарадњи говорио је директор Клуба Филип Сунтурлић:

– Екипе Београда и Земуна спадају у ред најбољих 3×3 састава на свету, а услови у којима су тренирали до сада нису били у складу са њиховим резултатима. КК Црвена звезда мтс је желео да то промени јер смо свесни да је баскет 3×3 сада и олимпијски спорт и као такав заузима високу позицију на кошаркашкој мапи света. Црвена звезда је један од највећих српских брендова и због тога је у обавези да својим именом, али и својим ресурсима помаже оне најбоље које Србија и Београд имају. Екипе Земуна и Олимпа свакако улазе у ту групу. Надамо се да ће услови које пружају недавно реновирани терени Клуба на Малом Калемгдану подићи резултате најбољих београдских баскеташа на још виши ниво. Црвена звезда је први клуб који се на овакав, активан начин, укључио у 3×3 свет, а надамо се да ће то помоћи свим српским баскеташима до дођу до бољих услова за рад – истакао је Сунтурлић.

Шампиони препознају шампионе. Екипама Београда и Земуна КК Црвена звезда мтс жели сву срећу у даљим надметањима. Ми смо поносни у њих, а надамо се да ће овај гест клуба допринети да резултати буду још бољи.

Подсећамо све заинтересоване да уколико желе да изнајме терена на Малом Калемегдану да се јаве на контакт телефон: 011-3284-780 или да дођу до просторија Клуба на Малом Калемегдану. Све потребне информације око слободних термина и цене закупа можете добити позивом на поменути број телефона.

Извор
Show More

Скоршање

Close