Братство Хиландара уз Црвену звезду

Фудбал
Део стручног штаба Црвене звезде недавно је посетио Свету Гору, односно српску светињу Манастир Хиландар.

 

Тренера Црвене звезде Владана Милојевића и његове помоћнике Владана Јанковића и Николу Лепосавића, срдачно је дочекао Високопреподобни архимандрит Методије. Игуман Методије и остатак братства Хиландара разговарали су са нашим тренерима, и том приликом их обрадовали вредним поклонима.

Црвена звезда је од братства манастира добила мономентално издање књиге професора Мирка Ковачевића „Света царска српска лавра Хиландар на Светој Гори Атонској“.Ова књига је јединствена по свеобухватном приказу манастира Хиландара у његовом укупном трајању, од најстаријих, прехришћанских остатака, преко византијских утврда и здања, до градитељске целине првих српских ктитора, која се током столећа и сама мењала и још увек прилагођава потребама живота.

Књига, која ће пронаћи своје место у Звездином музеју, садржи и посвету:

„Библиотеци ФК Црвена звезда као благослов да уз ширење спортског духа, шире, као и до сада, славу српског Православља-Светосавља, и, наравно, уз жељу да се „Маракани врате славни дани“.

Црвена звезда и њен стручни штаб веома су захвални братству Хиландара на поклону и вредним речима, а спремљен је и поклон који ће братству Манастира бити уручен у најкраћем року. Ради се о урамљеној фотографији која је направљена на полувремену утакмице Црвена звезда — Арсенал. У питању је кореографија са северне трибине која је посвећена Светом Симеону Mироточивом.

Подршка и речи охрабрења које је Црвена звезда добила од братства Манастира Хиландар веома нам значи, нарочито пред предстојећа искушења и борбе за пласман у најелитније фудбалско клупско такмичење.

RSF