Црвена звезда – Бохемианс 1:0 (0:0)

Фудбал
Црвена звезда је у последњим тренуцима утакмице стигла до заслужене победе, укупно четврте на припремама у Аустрији.

 

Терен: Локални терен у Штајеру
Гледалаца: 200
Стрелци: Павков у 90′

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Стојковић, Бабић, Хајдин, Јовичић, Мелег, Ебисилио, Милић, Бен, Пешић.
Играли су још и: Срнић, Јевтовић, Стоиљковић, Крстичић, Павков, Терзић, Милијаш.

Бохемианс: Валеш, Швец, Јиндришек, Реитер, Јулиш, Хашек, Шмид, Крч, Достал, Водханел, Машек.

Ритам утакмица које се играју сваког другог дана, приморао је и тренера Милојевића да мало промеша карте у односу на претходни Звездин меч, али веома квалитетна клупа коју Црвена звезда поседује омогућује му да несметано комбинује без бојазни да ће се то одразити на Звездину игру. У екипу се вратио Срђан Бабић, али је Вујадин Савић добио поштеду тако да се поново на штоперској позицији нашао Филип Стојковић. Дебитант у Звездиним тиму био је Лоренцо Ебисилио који је заузео позицију најофанзивнијег везисте, док је Беновога пута играо на крилу.

Бохемианс, седмопласирана екипа чешког првенства, показао се као добар противник, али и на овој утакмици Звезда је демонстрирала квалитет, класу и бољу физичку припремљеност. Звезда је показала и у последњих неколико утакмица да како време пролази све више притиска ривала, и на крају успева да постигне гол. У првом делу игре Звезда је два пута озбиљно запретила главом, а протагонисти су били Милић и Бен. Нажалост, обојица су са мање од пола метра промашили небрањени оквир гола. Прилику да свој деби учини одличним имао је и Ебисилио. Средином првог периода, Ебисилио је сачекао лопту на ивици казненог простора и изузетно снажно шутирао, међутим и његов покушај био је за мало непрецизан.

Бохемианс је запретио само једном, и то у завршници првог дела када је донекле успео да успостави равнотежу на терену, али ни нападач чешке екипе није био довољно прецизан.

У наставку је Црвена звезда била још боља, и створила је још више прилика. Нажалост, тада је и голман чешког тима показао квалитет, и само он је заслужан што Звезда није повела. Најпре је Бену одбранио зицер након што се наш нападач изборио за лопту и позицију за шут из казненог простора, а нешто касније је одлично реаговао после снажног шута Крстичића по земљи.

Чеси нису имали ниједну шансу у другом делу, а Звезда се није заустављала. Стрпљиво, свесна да ће и у самој завршници имати више снаге од противника, Звезда је градила нападе и чекала своје шансе којих је било. Једну од бољих пропустио је Ненад Милијаш у 80. минуту. Павков је најпре шутирао из непосредне близине, био је изблокиран али се лопта одбила до Милијаша који је главом шутирао, али право у Валеша.

И таман када је изгледало да ће Звезда забележити реми, одигран је још један леп напад преко Бена који је упослио Хајдина на десној страни, овај центрирао ка петерцу а лопту је спремно сачекао Павков. Овога пута није било спаса за Бохемианс, и Црвена звезда је успела да забележи још једну победу!

Фудбалери Црвене звезде сутра ће се вратити за Београд, а оно што није добра вест је да су утакмицу раније морали да напусте Славољуб Срнић и Никола Стоиљиковић, због повреда.

RSF