Црвена звезда гостовала на глобалној конференцији у Патри

Кошарка

Велико признање за рад са млађим категоријама стигло је на адресу Црвене звезде. На првој глобалној конференцији ’’International basketball gathering’’ као главни предавач гостовао је Александар Змијањац координатор млађих категорија клуба са Малог Калемегдана.

Још једно велико признање за сјајан рад са млађим категоријама стигло је на адресу КК Црвена звезда мтс. У Патри одржана је глобална конференција ’’International basketball gathering’’ чији је домаћин Кошаркашки клуб Прометеј, један од најбољих тимова Грчке када су млађе категорије у питању.

Један од неколицине главних предавача на семинару био је координатор млађих категорија црвено-белих Александар Змијањац. Он је координатор млађих категорија Црвене звезде од 2013. године и од тада до данас је са црвено-белим млађим селекцијама освојио 43 трофеја под окриљем Кошаркашког савеза Србије, а свакако круну његовог преданог рада представља трофеј јуниорске Евролиге освојен 2014. године. С тога, несумњиво је то да је позив стигао на праву адресу.

Змијањац је на семинару говорио на тему ’’Критеријум за довођење младих играча у клупски систем’’. Намера КК Прометеј је био да чује искуства из веома успешног система Црвене звезде који је према њиховим речима један од најуспешнијих у Европи, али из система италијанских клубова Виртус Болоња и Стела Азура. Представници клубова су заједно са бројним грчким колегама међусобно делили богато искуство у жељи да додатно унапреде рад са млађим категоријама и да наставе да нижу успехе и стварају нове шампионе.

Подсећамо, Црвена звезда је актуелни кадетски и јуниорски првак Србије. Кадети су недавно одбранили титулу државног првака, а исти изазов следи за јуниорску селекцију црвено-белих. Такође, Црвена звезда је освајањем Евролигиног ’’Adidas Next generation’’ турнира у Београду у својој организацији обезбедила учешће на јуниорском Фајнал ејту који ће се одржати у престоници Србије у време одржавања сениорског Фајнал фора Евролиге.

Бројни трофеји, успеси и велики број играча који су из система Црвене звезде заиграли сениорску кошарку на највишем нивоу довољно говоре о раду клуба са Малог Калемегдана са млађим категоријама. Позиви на семинаре какав је овај у Патри сведочи да успешан рад превазилази границе Србије и региона.

Црвена звезда је цењена широм Европе, а за то су заслужни менаџмент клуба и клупски тренери који су одавно поставили рад са младим кошаркашима на врху лествице приоритета.

RSF