Џајић – Не очекујем много неизвесности

Фудбал
Црвена звезда сазнала је име противника у првом колу квалификација за Лигу шампиона. Екипа Владана Милојевића отпутоваће у Летонију где ће снаге одмерити са екипом Спартакса из Јурмале.

 

Почасни председник Црвене звезде Драган Џајић улогу фаворита приписао је нашој екипи.

– Тешко је говорити о противнуку кога не познајете довољно добро. Видимо и сада на Светском првенству да су многе утакмице неизвесне, али не мислим да ће овај наш окршај бити такав. Сматрам да је Звезда фаворит. Сада је најбитниједа одрадимо добро припреме, да наставимо са преданим радом и да свакогпротивника који нас очекује схватимо озбиљно – рекао је Џајић.

Фудбалери Црвене звезде претходне сезоне остварили си велики успех у Европи и тиме подигли очекивања пред овогодишњи старт квалификација.

– Прошла сезона је за нама, сада је све ново. Сигурно имамо велике амбиције, а видећемо колико ћемо их остварити. Ако се присетимо првог кола квалификација за Лигу Европе на Малти видећете да је било можда и теже негона мечу у Москви против ЦСКА. Фудбал је толико напредовао у свим земљаматако да данас не можете да кажете да је негде неко велики фаворит. Ми самотреба да наставимо путем којим смо кренули прошле сезоне, да идемо степеникпо степеник и да учинимо све како бисмо дошли можда и до Лиге шампиона.

Прва утакмица граће се у Летонији, док ће реванш бити седам дана касније у Београду.

– Свакако се играју две утакмице, у првом колу не мења ништа значајно то штосе прва игра на страни. Црвена звезда треба да настоји да реши утакмицу на гостујућем терену како би себи олакшала посао у реваншу – поручио је Џајић.

Уколико прође Летонце, Звезда ће отпутовати или на Кипар, или у Литванију.

– Никада не волим унапред да говорим јер најпре треба проћи прву препреку. Што се тиче Апоела, то је екипа која годинама игра или Лигу шампиона или Лигу Европе, то нису играчи са Кипра него Португалци, Шпанци, Аргентинци… Свакако незгодан противник, али не бих о њима још говорио, најпре да видимо како ће Црвена звезда изгледати у првом колу и како ће све функционисати – рекла је трећа Звездина звезда.

RSF