ИН МЕМОРИАМ: Божидар Церовић

Фудбал
ФК Црвена звезда са великим жаљењем обавештава јавност да је у 71. години преминуо потпредседник Управног одбора Црвене звезде проф. др Божидар Церовић.

 

На Економском факултету Универзитета у Београду је од 1993. године радио као редовни професор, док је у нашем клубу обављао функцију потпредседника Управног одбора.

У Црвену звезду дошао је као младић, заједно са актуелним председником Светозаром Мијаиловићем. Као прави звездаш, заљубљеник у црвено-беле боје, дечко жељан доказивања утабао је свој пут у нашем најуспешнијем клубу.

Године 1987. изабран је за председника Извршног одбора. Био је део највећег клупског успеха. Учествовао је у креирању онога што подразумевамо под називом „петогодишњи план“, чије је спровођење довело до освајања титуле шампиона Европе и света.

И сада је, својим марљивим и преданим радом, још једном учествовао у великом успеху нашег клуба на европској сцени, прво пласману у Лигу Европе, а сада и у Лигу шампиона. Господин Церовић је дао велики допринос својим знањем и искуством.

Трудио се да своју љубав према Црвеној звезди пренесе и на своје студенте, па је тако наш клуб био чест и радо виђен гост на Економском факултету.

Комеморација ће бити одржана у четвртак, 13. септембра, од 11 часова у Медија центру стадиона „Рајко Митић“, док је сахрана заказана за петак, 14. септембар, од 13:30 на Новом гробљу.

ФК Црвена звезда породици и пријатељима Божидара Церовића изражава најискреније саучешће.

RSF