Јованчић – Лепи голови за важну победу

Фудбал
Новим тријумфом у Суперлиги Србије фудбалери Црвене звезде стигли су до 37 бодова и учврстили се на првом месту на табели. Резултат од 2:0 против екипе Мачве поставили су одличним головима Павков и Јованчић.

 

– Утакмица у Шапцу је можда и најтеже гостовање у Суперлиги. Знали смо да нам неће бити лако да освојимо сва три бода, али исто тако смо свесни да нам је победа императив. Зато смо се спремили добро за утакмицу, дали смо све од себе да победумо и успели смо у томе – рекао је Јованчић.

Врло ефектан погодак постигао је Звездин везиста у 60. минуту.

– Прво је Павков у право време дао гол, такође јако леп, и то је унело смиреност у нашу игру. Потом смо у другом полувремену играли чак и боље, желели смо што пре да решимо питање победника. Срећом, искористио сам асистенцију Бена, дао сам леп гол за 2:0 и чини ми се да смо ту отклонили све сумње око победника. Рекли су ми саиграчи да је јако леп гол, али мораћу да пигледам снимак да бих га оценио.

Јованчић је на утакмици имао још неколико изгледних прилика.

– Свака прилика, сваки добар ударац или асистенција много значи не само мени, већ и целој екипи и саиграчима. Посебно сада када имамо заиста много утакмица у кратком временском периоду и када смо изложени напорима. Већ сам истицао да умор не може са буде изговор, морамо да побеђујемо, првенство нам је најважније, овакве утакмице нам доносе титулу. Зато ћемо да наставимо да дајемо све од себе како бисмо наставили у истом ритму – поручио је Јованчић.

RSF