Јовичић – Да надмашимо прошлу сезону

Фудбал
После три недеље заслуженог одмора фудбалери Црвене звезде отпочели су припреме за нову сезону. Већ на прва два одрађена тренинга наши играчи показали су колико им је фудбал недостајао, и зато је, поред напорног рада, било присутно одлично расположење.

 

– Сигурно нам је одмор значио много јер смо претходне сезоне играли на три фронта и ми најбоље знамо колики је то напор. Са друге стране, двадесетак дана паузе смо, поред одмора, искористили и како бисмо радили на физичкој припреми, јер знамо да нам предстоји напоран рад и нисмо желели да дођемо неспремни. Већ за месец дана нас очекује прва утакмица квалификација за Лигу шампиона. Сигурно је сада пред нама још тежи задатак јер смо прошле године поставили стандард који сада желимо да превазиђемо. Звезда је велики клуб, сваке године се од нас очекују највећи успеси, а ми ћемо дати све од себе да оправдамо очекивања наше армије навијача – рекао је Јовичић.

Изузетно топло време дочекало је наше играче на старту припрема.

– Није баш пријатно тренирати на овако високим температурама, али ту ништа не можемо да променимо. И прошле године су нас дочекале велике врућине, али ми смо професионалци и то нам не смета. Прилагођавамо се, тренирамо два пута на дан, а ускоро ћемо се прећи на планину где нас очекује пријатније време за рад.

Изабраници Владана Милојевића ће у Београду тренирати до 14. јуна, када се селе у базу на Златибору, где ће одрадити прву фазу припрема.

– То нам је најважнији део припрема, база за све што нас чека у Аустрији, као и касније када почне такмичарски део сезоне. Морамо што боље да се припремимо, морамо да будемо максимално концентрисани и мотивисани како бисмо то одрадили на најбољи могући начин. Сваке године су велика очекивања од Звезд, наши навијачи нас увек мотивишу. Не бисмо много говорили и обећавали, као што је јуче рекао шеф Милојевић идемо утакмицу по утакмицу. Чекамо да видимо исход жреба, па ћемо се у складу са противником даље спремати – поручио је Јовичић.

RSF