Кадети почињу против Рада

Фудбал
Кадетска селекција Црвене звезде овог викенда почиње такмичење у Кадетској лиги Србији. Тренер дечака рођених 2002. године Славољуб Ђорђевић истиче да је пред своју екипу поставио највише циљеве.

 

– Изузетно сам задовољан, пре свега зато што су сва деца здрава. Одлично смо одрадили двонедељне припреме у Термама Чатеж, јако је било напорно за моје фудбалере, али изузетно добро су се показали. Унапредили смо доста ствари тако да са нестрпљењем очекујем почетак првенства, како бисмо на делу показали све што урадили у претходном периоду. Прошле сезоне смо били јако ефикасни у првенству, дали смо преко 120 голова. Посебно ме радује што имамо седморицу играча који су дали преко 15 голова, нико се не издваја, већ као колектив играмо одлично.  Сигуран сам да ћемо и сада наставити у истом ритму – рекао је Ђорђевић.

У првом мечу Кадетске лиге Црвена звезда састаће се са екипом Рада.

– Рад је завршио прошлу сезону на другом месту на табели, иза нас. Први меч прошле сезоне одиграли смо нерешено, док смо у другом сусрету победили. То довољно говори о њиховом квалитету.  Они су дисциплиновани,  увек су имали добру школу из које су излазили одлични играчи. Сваки почетак је тежак, па нам сигурно неће бити лако против Рада, али имам потпуно поверење у своје играче, сигуран сам да ће бити одлични ове сезоне. Знам да ће урадити све оно што тражимо од њих и да резултат неће изостати. Специфично је то што првих пет кола играмо у само две недеље, биће изузетно напорно, али темпирали смо форму за то што нас очекује.

Наши кадети победили су на свих пет пријатељских утакмица, а забележили су фантастичну гол разлику од чак 35:3.

– Победили смо Олимпију из Љубљане 3:0, Крку 8:0, потом Раднички са Новог Београда 10:0. Након тога састали смо се са екипом омладинаца ИМТ-а које смо победили са 6:3 и последњу утакмицу против Синђелића добили смо резултатом 8:0. И поред изузетно убедљивих победа рекао сам својим играчима да они то могу још боље. Учим их да сваки меч морају да победе, нормално да је тријумф увек битан, као и број голова. И на првенственим и на пријатељским мечевима их увек терам да не стају, и када воде и када губе, морају да играју исто. Ни у једном тренутку не смеју да потцене противника, захтевам потпуну дисциплину и зато смо и остварили овако убедљиве победе – поручио је Ђорђевић.

За кадетску екипу Црвене звезде у овој сезони наступаће голмани: Иван Гутеша, Марко Ћопић.

Играчи: Милош Пантовић, Петар Пиплица, Алекса Матић, Илија Бабић, Едвин Елевен, Александар Лукић, Владимир Пријовић, Миломир Чворић, Павле Тошковић, Никола Њамцуловић, Андрија Радуловић, Душан Радовановић, Александар Илић, Стефан Митровић, Вук Богдановић, Сава Аврамовски, Филип Васиљевић, Павле Живковић,  Страхиња Младеновић, Давид Писар, Стефан Максимовић, Вук Вукићевић, Младен Ковачевић, Андрија Секулић.

Тренер: Славољуб Ђорђевић

Стручни штаб: Никола Митић, Дејан Павловић, Владимир Павловић и Бобан Бајковић

RSF