Лукман нови кондициони тренер Црвене звезде

Кошарка

КК Црвена звезда мтс наставља са формирањем стручног штаба за сезону 2018/2019. Нови кондициони тренер црвено-белих је проф. др Александар Лукман.

КК Црвена звезда мтс кренуо је у процес формирања стручног штаба за сезону 2018/2019. Недавно је трогодишњи уговор са шампионом Србије потписао Милан Томић и постао први тренер екипе, а прво појачање на клупи добио је у виду проф. др Александра Лукмана.

Лукман је рођен 1967. године у Београду где је завршио основну и средњу школу, а потом и Факултет физичког васпитања у Београду. Докторирао је 2008. године на Факултету за спорт и туризам у Новом Саду. Своју богату каријеру у кошарци започео је да гради још 1995. године, а ово му није први долазак у Црвену звезду. Наиме, Лукман је био кондициони тренер клуба са Малог Калемегдана у шампионској сезони 1997/1998, а такође је био део стручног штаба Црвене звезде у сезонама 2009/2010, као и у периоду од 2011. до 2013. године када је освојио и Куп Радивоја Кораћа.

Требало би истаћи да Лукман има и богато интернационално искуство као кондициони тренер. Наиме, био је у стручном штабу Уникса из Казања са којим је и освојио Куп Русије 2009. године. Такође, у трогодишњем мандату на месту кондиционог тренера Химкија, Лукман је освојио и европски трофеј и то Еврокуп 2015. године. Александар Лукман је био део и стручног штаба који је предводио женску репрезентацију Србије на Европском првенству 2017. године.

– Повратак у Звезду је за мене увек као повратак кући. Када сам добио позив новог тренера Милана Томића и председника клуба Небојше Човића, нисам се двоумио ни тренутак. Јер ово је велико задовољство за мене, да радим у клубу који волим. Током претходних година био сам активан кроз рад у руском Химкију, а сада ћу сву своју снагу, и на првом месту знање усмерити на моју Црвену звезду – рекао је Лукман по повратку међу црвено-беле.

Црвена звезда, Хемофарм, Локомотива Ростов, Уникс, ФМП, Химки, женска репрезентација Србије и сада поново Црвена звезда. Александар Лукман се вратио кући и то по четврти пут.

Сале, добро дошао кући!

RSF