Маракана опет неосвојива тврђава

Фудбал
Наш стадион је био неосвојива тврђава за најбоље европске екипе и под командом тренера Владана Милојевића опет је дошло време непробојне одбране.

 

Откако је прошлог лета сео на клупу Црвене звезде, сјајни стручњак ниже успехе, два пута заредом је са својим изабраницима обезбедио европску јесену, а поред резултата, истиче се гранитна дефанзива.

Наиме, на 12 европских утакмица на Маракани, рачунајући и квалификације и групну фазу, мрежа наше екипе затресла се свега четири пута, уз одличан учинак од седам победа, четири ремија и само једног пораза.

Звездини голмани остали су несавладани против Флоријане (3:0), Иртиша (2:0), прашке Спарте (2:0), Келна (1:0), ЦСКА из Москве (0:0) прошле сезоне, односно Спартакса (2:0), Судуве (3:0) и сада Салцбурга (0:0) ове сезоне.

Једини који су на стадиону „Рајко Митић“ успели да дођу до поготка, и то тек по једног, били су фудбалери Арсенала (0:1), БАТЕ Борисова (1:1), Краснодара (2:1) и Трнаве (1:1). Ако се погледају резултати са поменуте четири екипе, јасно је да ти примљени голови нису утицали на успехе.

Звезда се у конкуренцији Арсенала и БАТЕ Борисова (и Келна) пласирала у шеснаестину финала Лиге Европе прошле сезоне, а на путу до групне фазе претходно је елиминисала Краснодар, док је преко Трнаве дошла ове такмичарске године до плеј-офа за Лигу шампиона.

Јасно је да је Маракана опет постала неосвојива тврђава за противнике на европској сцени.

RSF