Милијаш – Одлична атмосфера наш покретач

Фудбал
Фудбалери Црвене звезде одиграли су две од укупно осам утакмица до краја полусезоне и започели серију која се завршава средином децембра. Победа је уписана против ТСЦ-а у осмини финала Купа Србије, док је у дербију Суперлиге Србије било нерешено (2:2) на гостовању Радничком у Нишу, и на обе утакмице заиграо је Ненад Милијаш.

 

Капитен шампиона Србије помаже искуством и свакодневним радом са млађим наследницима, а његова улога увек има тежину, било да је на терену или на клупи.

– Била је очекивано тешка утакмица, ни терен није био баш најбољи за игру. Раднички је показао да је заслужено у врху домаћег првенства, игра одлично ове сезоне, па је публика у Нишу могла да види прави, такмичарски дерби. Желели смо победу, али мислим да је реми најправеднији исход после свега – рекао је Милијаш који је у Нишу крочио на терен у 69. минуту заменивши Вељка Симића.

Густ распоред прати црвено-беле од почетка сезоне, само су могли колико-толико да одморе током репрезентативних паузи, али су навикли на паклен ритам. Зато и богато искуство које има 35-годишњи везиста уме да буде немерљиво.

– Играмо на три фронта, у ритму среда-викенд и просто умор не може да се игнорише. Ипак, то је фудбал, хтели смо да будемо на највишем могућем нивоу такмичења и нема кукања. Чим се заврши једна утакмица, одмах се окрећемо следећој, нема превише времена ни за радост, ни за туговање. Опоравак тих дана је најважнији и томе смо сви максимално посвећени уз тренинге између мечева.

Повреде су узеле огроман данак, па тренер Владан Милојевић већ дуже време не може да рачуна на све адуте. Поред дуела у Нишу, Милијаш је заиграо и у финишу сусрета против ТСЦ-а у осмини финала Купа и мирноћом привео утакмицу крају.

– Дуго није била таква ситуација, са толико играча ван строја. Зато је потребан велики фонд играча као што ми имамо и да је свако од нас увек спреман да истрчи на терен и пружи максимум. Имамо и одличну атмосферу, држимо се стално заједно, што мислим да нам је додатни квалитет када имамо овако паклен распоред – завршио је Милијаш.

RSF