Милојевић – Пауза за „ресетовање“

Фудбал
Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је после победе над Земуном у гостима са 2:1, у 11. колу Суперлиге, да ће им предстојећа двонедељна пауза добро доћи.

 

– Прво бих се захвалио ФК Земун на сјајном гостопримству, а потом на фер и доброј игри. Ову утакмицу као да сам већ доживео прошле године када је Боаћи пред крај постигао гол. Земун је права такмичарска екипа и тренер Крушчић ради изванредан посао уз плејаду младих играча. Имали смо проблема, знали смо да имају убитачну контру поготово по левој страни. Да је Земун дао још један гол на 1:0, имали бисмо великих проблема да се уопште вратимо у меч. Желим колеги све најбоље, биће сигурно много добрих резултата за Земун – рекао је Милојевић и додатно анализирао утакмицу:

– Успели смо, уз мало и среће, да изједначимо у последњем минуту првог полувремена. Имали смо цео други део и покушавали смо свим расположивим снагама да дођемо до другог поготка. Хтео бих да кажем да смо за тај гол можда били бољи. Добро је што предстоји пауза, да се момци одморе, иако ћу имати гро првотимаца у репрезентацији, а они су и физички и психички на неком минимуму, али шта да радимо.

Предстоји пауза због утакмица националних тимова у наредне две недеље.

– Пауза ће нам добро доћи да се „ресетујемо“, иако немамо ни много времена. Увек је добро у фудбалу да имате резултате који вас прате и када не играте добро. Неки пут играте добро, а не дођу резултати… Евидентно је да смо и доминирали, имали и шансе, али радићемо на ономе што није било добро. Поједини играчи су дошли мало касније, уз честе ротације можда још нисмо у жељеном ритму, али ћемо наћи решење.

Стелци за победу у Земуну били су Дејан Јовељић и Марко Марин у последњим тренуцима првог и другог полувремена.

– Није мој принцип да хвалим појединце, ово је спорт, ако је неко овај меч одиграо на вишем нивоу, то је такође и заслуга осталих играча. Неко искочи данас, неко има слабији дан, волео бих да то знам унапред, па бих тако и саставио тим. Имамо играче којима предстоје и дуга путовања са репрезентацијама, а волео бих да се сви добро одморе, да буду мало са породицама и да се врате свежи – завршио је Милојевић.

RSF