Милојевић – Победа за Буњу

Фудбал
Шеф стручног штаба Владан Милојевић после утакмице са Ласком анализирао је игру своје екипе.

 

— Лепо је када победите, ови момци имају победнички менталитет, али важно је да смо одиграли добру утакмицу. Играли смо и данас против екипе од које може нешто да се научи, видели сте и данас игру једне немачке екипе, са формацијом која није типична за наш фудбал, и драго ми је да су момци добро одиграли. Било је веома добрих ствари, има и елемената које треба поправити, али и фактор умора је ту. Задовољан сам њиховом жељом, хтењем, и на нама је да наставимо да радимо. У своје име и у име стручног штаба и свих играча бих желео поново да изразим саучешће породици једног великог играча и човека, и иако је ово пријатељска утакмица, ову победу посвећујемо Горану Буњевчевићу— рекао је Милојевић.

Постала је пракса да пенале изводе играчи који се још увек нису уписали у стрелце, а то је по миљшењу Милојевића веома леп знак.

— Код нас се зна редослед извођача, али драго ми је да су они сви другари и то се види и приликом извођења. Претходни пенал је извео Мелег, данас Јевтовић, то је њихов договор и на такве ствари треба бити поносан. То је само доказ добре атмосфере.

Ебисилио је стигао у Аустрију, екипа је све компкатнија, а испробавају се разне формације.

— Свака екипа која има један клише игре може да постане предвидива, покушавам са мојим играчима да играм у више система и да увежбавамо. Видећемо како ће на крају све то изгледати, а ове утакмице и служе да покажу ко колико може на којој позицији. Имамо дефицит на штоперској позицији, Жуле је добро одиграо као и сви остали играчи. Бабић је из превентиних разлога прескочио данашњу утакмицу, али очекујем га већ у понедељак. Ебисилио се прикључио, упознао је данас своје нове другаре, са нама је, од сутра ће тренирати и видећемо како се осећа. Мислим да је то квалитетан играч, на тим позицијама није лако наћи доброг играча, а нисам неко ко воли велике речи. Требаће му времена да се прилагоди — сматра Милојевић који је објаснио и своју нешто бурнију реакцију на полувремену после заиста чудног пенала за ЛАСК.

— Мислим да не можете да судите такве пенале, али добро. Ја не реагујем баш често, али морали смо да им покажемо да нисмо ни ми неко ко ће да ћути — закључио је Милојевић.

RSF