Милојевић – Стрпљењем и радом до форме

Фудбал
Фудбалери Црвене звезде у петак ће започети пут ка одбрани титуле шампиона Србије. На премијери ће се на највећем српском стадиону састати Црвена звезда и Динамо из Врања, дебитант у најјачем такмичењу.

 

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић истакао је да је утакмица против Динама у овом тренутку најважнија за Црвену звезду.

— Почиње нам домаћи шампионат, зна се које су амбиције Црвене звезде, не само ове године него увек. Долази нам дебитант у лиги, екипа која је током читаве сезоне заузимала место које води виши ранг. Играли смо против њих и у Купу. На почетку првенства нисмо ни ми ни они у такмичарском ритму, али имамо велики респект према Динаму. Мислим да су амбициозан клуб са тренером Антићем који је показао да је један од најбољих тренера у земљи, све што је Динамо урадио је захваљујући његовој љубави и ентузијазму према Врању. Ми ћемо се спремити на најбољи могући начин, а позивам навијаче да нам и на овој утакмици помогну — рекао је Милојевић на конференцији за медије.

Милојевић је потврдио могућност да изведе и нешто другачији састав, али није говорио о детаљима.

— После тренинга ћемо видети каква нам је ситуација са играчима, имамо велики фонд играча и презадовољан сам како раде и тренирају. Сви заслужују да играју, али видећемо после тренинга како се играчи осећају. Са појединим играчима мораћемо кроз утакмице да подижемо форму. Неки ће можда добијати додатну минутажу, неке ћемо да одморимо. Имам велико поверење у њих. Стварно нам је увек наредна утакмица најважнија, и не размишљамо о утакмици која нас очекује у уторак. Велики су проблеми ако другачије размишљамо.

Црвена звезда је тек у завршници утакмице успела да „сломи“ Спартакс, а Звездин тренер каже да је увек тешко дати гол екипи која се одлично и организовано брани.

— У овом тренутку јако је тешко играти против било које екипе која се изузетно добро брани. Од играча сам тражио и увек ћу, да имају репсект. Када девет играча стане позади, јако је тешко пробити. Претходне године се дешавало да из прве шансе дамо гол, па је све ишло другачије. Играчи морају да имају стрпљења, видећемо у наредним утакмицама шта је кључ за пролазак поред таквих одбрана. На крају крајева, погледајте светско првенство, како је Француска узела? Нисте видели много лепог фудбала. Видели сте дефанзивни блок одакле су чекали грешку и освојили су Светско првентво. Игра се на резултат, а ми ћемо тражити начин да проналазимо решења и за такве одбране, али јако је тешко проћи — каже Милојевић.

У томе би могао да помогне и нови шпиц, уколико се коцкице склопе.

— Радимо на довођењу још једног шпица, али није лако наћи одговарајућег играча. Неки играчи се нуде, али не задовољавају наше критеријуме. Имам велико поверење у господина Мркелу, и радимо даноноћно да доведемо доброг играча који ће заиста бити појачање. Не желимо да доведемо неког само да бисмо довели.

Милојевић сматра да ће бити потребно још времена како би фудбалери и инвидуално достигли форму.

— Мелег, Јованчић, Јевтовић… То су све играчи којима треба времена, нису се наиграли у својим клубовима. То су добри играчи које смо селектовали и желели, потенцијал није споран, али треба и њима времена да врате самопоуздање. Добијаће шансу од мене, али и од њих зависи много. Што се раније добро физики припреме, брже ће нам се и самопоуздање вратити. Ебисилио је квалитетан играч, донеће нам много, али и њему ће требати време— рекао је Милојевић.

RSF