Навијајмо фер и спортски

Фудбал

Уочи утакмице коју ће Црвена звезда одиграти сутра против Спартакса, апелујемо на све посетиоце ове утакмице да се понашају спортски и у духу фер-плеја навијају за црвено-беле.

Свима је познато да су навијачи Црвене звезде њен 12. играч, нарочито када се утакмице играју на највећем српском стадиону. Ипак, наш клуб се налази под условном казном УЕФА, и свако кршење прописа могло би да доведе до казне, што нико не жели.

УЕФА је ригорозна када је стајање на степеницама које су предвиђене за улазак и излазак са стадиона у питању. ФК Црвена звезда апелује на своје навијаче да током трајања утакмице ослободе простор неопходан за пролаз, како не би било евентуалних санкција по том питању.

Такође, још једном позивамо навијаче да фер и спортски, без употребе пиротехничких средстава подрже свој клуб, јер свака упаљена бакља може нанети велику штету клубу како финансијски, тако и евентуалном суспензијом дела стадиона или целог стадиона.

Под посебном лупом УЕФА биће и евентуално расистичко понашање, у због тога смо дужни да подсетимо и да не сме бити расистичких испада пре, за време и после утакмице.

Још једном позивамо навијаче да у што већем броју напуне стадион „Рајко Митић“ и у спортском амбијенту помогну Црвеној звезди да се пласира у наредну фазу такмичења.

RSF