Обележена 27. годишњица Барија

Фудбал
На данашњи дан пре 27 година, Црвена звезда се попела на постоље које је чекала много година.

 

Велики успех у Барију за који се годинама радило и о којем се маштало од самог оснивања елитног европског такмичења, Црвену звезду је заувек уврстио у круг великана. Она је то била и пре 1991. године, али након финала у Барију у витрине свог музеја донела је трофеј којим може да се похвали само клубови који представљају европски крем фудбала.

Дарко Панчев је својим голом из једанаестерца у петој пенал серији ставио тачку на трилер у финалној утакмици Купа европских шампиона. Црвена звезда је поразила моћни Олимпик из Марсеја који је у свом тиму имао велика имена светског фудбала.

Због тога ће 29. мај заувек остати црвено слово Звездиног календара, и због тога ће се овај дан увек обележавати. То је учињено и данас, када је клуб организовао пригодан коктел на којем се окупио велики број некадашњих Звездиних фудбалера, легенди клуба, као и новинара и пријатеља клуба. Присутнима се обратио и председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић који је подсетио још једном колико је велики значај успеха који је Црвена звезда направила пре 27 година.

На коктелу је говорио и Слободан Маровић, учесник финала и члан златне Звездине генерације.

— Титула коју смо освојили пре тачно 27 година треба да буде, а мислим и да јесте путоказ млађим играчима, посебно оним играчима који играју у млађим категоријама Црвене звезде. Треба да прате тај пут којим смо ми отишли. Многи мисле да је сада немогуће поновити такав успех, а ја мислим да је могуће. Све зависи од организације клуба, од тога како функционише на свим нивоима. Мислим да у последње две године функционише фантастично. Желим клубу да настави овим стазама којим је кренуо, да и следећа година буде добра и да свака буде све боља и боља. Желим играчима стручном штабу и људима у клубу да наставимо овим стазама — рекао је Слободан Маровић.

RSF