Овације шампионској генерацији

Фудбал
Првој утакмици Лиге шампиона између Црвене звезде и Наполија претходио је прави спектакл. Више од 50.000 људи овацијама је дочекало и поздравило генерацију која је 1991. године освојила титулу шампиона Европе.

 

Звездина златна генерација окупила се како би додатно увеличала старт наше екипе у групи Ц Лиге шампиона.

Пред почетак на терен, где их је чекао пехар првака Европе освојен 1991. године, изашли су: Жељко Калуђеровић, Ивица Момчиловић, Горан Василијевић, Владан Стошић, Слободан Маровић, Рефик Шабанаџовић, Илија Најдоски, Драгиша Бинић, Миодраг Белодедић, Синиша Михајловић, Дејан Савићевић.

Одушевљена публика поздравила је и тренера најславније генерације Љупка Петровића, као и председника скупштине из 1991. године Светозара Мијаиловића и тадашњег техничког директора, а садашњег почасног председника клуба Драгана Џајића.

Михајловић и Савићевић први су понели пехар, који је током почасног круга ишао од руке до руке. Читав амбијент подсетио је на сцену када су Звездини фудбалери такође са шампионским пехаром пре 27 година обишли почасни круг око терена по повратку из Барија, а сада је после њиховог дефилеа главна сцена припала пуленима Владана Милојевића.

RSF