Победа омладинаца на Бањици

Фудбал
Омладинци Црвене звезде настављају са добрим резултатима овог пролећа. У оквиру 20. кола лиге за омладинце остварена је победа у гостима против Рада, резултатом 2:0.

 

Звезда је до предности дошла у 18. минуту када је Јовељић који је поново био у саставу сјајно центрирао десном ногом на другу стативу, а Марко Јанковић главом прикуцао лопту у мрежу. Све дилеме око победника отклонио је Радивој Босић у 76. минуту. Босић је сачекао лопту на 18 метара, прошао одбрамбеног играча Рада и прецизним ударцем по земљи погодио даљи угао голмана Мићановића. На тај начин, Звезда је наставила да сигурним корацима корача ка првом месту на табели, а Босић се пробио до другог места на листи стрелаца (7 голова), иза неприкосновеног Дејана Јовељића који је постигао 33 гола.

— Ово је много важна победа за нашу екипу. Ово је тешко гостовање и момци су показали карактер. Показали смо да имамо жељу и да без обзира на то што смо ослабљени, данас смо добили помоћ од стране нашег најбољег стрелца и капитена Јовељића. Иако није постигао гол, много нам је помогао својом борбеношћу. Што се мене тиче, ово ми је први гол у каријери, први за 10 година откад сам фудбалер — рекао је Јанковић после утакмице.

Рад — Црвена звезда 0:2 (0:1)

Стадион: Краљ Петар I
Судија: Ђорђе Максимовић
Стрелци: Јанковић у 18′ и Босић у 76′.
Жути картони: Савић (Црвена звезда).

Рад: Мићановић, Поповић, Шептицки, Ђорић, Милићевић, Ризнић (од 87′ Савић), Алексић (од 80′ Парађина), Дејановић, Бабић, Илић, Стојановић (од 65′ Радисављевић).

Црвена звезда: Гордић, Јанковић, Даничић, Богдановић, Ераковић, Јокић (од 39′ Којић), Савић (од 87′ Шикањић), Сантрач, Гаврић, Босић (од 83′ Костић), Јовељић.

RSF