Потврда победе над Уникахом у Лакташима

Кошарка

Кошаркаши Црвене звезде мтс у недељу путују у Лакташе, где их у понедељак од 18 часова очекује врло важна утакмица 21. кола АБА лиге са Игокеом. О предстојећем мечу говоре тренер Душан Алимпијевић и првотимац Дејан Давидовац.

Црвено-бели у добром расположењу путују у Републику Српску након велике и важнепобеде над Уникахом у Евролиги, али и комплетни јер се од повреде опоравио Немања Дангубић, који није наступао од завршнице купа.

Тренер Црвене звезде мтс Душан Алимпијевић још раније је истицао важност регионалног такмичења, тако да меч у Лакташима има епитет „највишег приоритета“:

– Наши циљеви се знају, тако да су предстојеће две утакмице у регионалној лиги од највеће важности, јер смо доста тога подредили да останемо на првом месту. Ова утакмица нам долази у добром тренутку након важне победе над Уникахом коју смо добили агресивном одбраном и након које нам је свакако нарасло и самопоуздање – рекао је тренер црвено-белих, и упозорио да екипу очекује тешка утакмица са тимом који има своју препознатљиву игру и доста искусних играча са ових простора:

– Игокеа је променила странце, али тренер је ту дуго, играчи су искусни, знају да играју добру кошарку, да препознају ситуације на терену које иду њима у корист и да их кажњавају. Ипак, спремни смо да одиграмо добру утакмицу, комплетни смо јер се у тим враћа Дангубић. Овом приликом позивам и наше навијаче којих има пуно у Републици Српској, да дођу и да нам пруже подршку која ће нам значити много – рекао је тренер Звезде.

И Дејан Давидовац који је у петак „запечатио“ победу Звезде против Уникахе, у сличном „тону“ најављује меч са Игокеом:

– Искусна екипа, мечеви у Лакташима су увек представљали тешко гостовање за свакога. Међутим, ово је врло важна утакмица за нас, безброј пута смо наглашавали да је АБА ове сезоне приоритет. Уз све то, да би победа над Уникахом, која нам је у сваком смислу важна, добила своју потврду, треба да добијемо и ову утакмицу. Рецепт за овакав меч се зна, морамо да одиграмо јаку одбрану, да одиграмо поново као тим. Са друге стране имамо екипу коју предводе врло искусни играчи, Радивојевић, Љубичић… међутим, ми морамо да се фокусирамо на нашу игру и да тај део договора испунимо у потпуности. Очекујемо и да дође доста наших навијача којих има пуно у Републици Српској како би нас подржали у овом мечу – рекао је Давидовац.

Екипа ће након тренинга и ручка, аутобусом кренути пут Лакташа, а меч се игра у понедељак од 18 часова.

RSF