Савић и Срнић о Спартаксу

Фудбал

Спартакс, па онда евентуално Апоел или Судува. То је пут којим Црвена звезда мора проћи уколико жели да стигне до трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Звездини фудбалери су сложни у ставу да најпре треба размишљати о првом противнику, па тек онда о наредним. Вујадин Савић нема никакве дилеме око тога ко је фаворит.

— Не познајем Летонце довољно, да будем искрен, али стручни штаб ће нас добро припремити. Можемо да будемо задовољни жребом, мада, осим можда словачке екипе, и нисмо могли да добијемо тешког ривала. Мени је свеједно где се игра прва утакмица, за неке је боље да се игра у гостима прва, за неког код куће. Имаћемо пријатељске утакмице у Аустрији тако да не мислим да им је превелика преднст то што је њима првенство у току — рекао је Савић.

 Славољуб Срнић очекује да се Звезда пласира у друго коло, а тек онда да се пажња преусмери на наредног противника.

— Мислим да смо добили доброг противника за прво коло, није атрактиван, као ни Валета прошле године. Имамо времена да се уигамо јер дошли су нови играчи и биће промена у екипи. Мислим да је лепше што је прва утакмица тамо, имаћемо прилику да играмо пред нашим навијачима за пролаз у који не сумњам. Они ће бити спремнији од нас због тога што им је првенство у току, али не мислим да ће то бити проблем. После ћемо видети, Апоел је фаворит против Литванаца, али то треба да покажу на терену — рекао је Срнић.

RSF