Савић – Победили су српски инат и храброст

Фудбал
Звезда је ремијем на гостовању Салцбургу (2:2) исписала једну од светлијих страниа у клупској историји, а част да предводи тим са капитенском траком у највећем успеху од силаска са светског трона имао је Вујадин Савић.

 

Командант црвено-беле одбране уз буру емоција направио је резиме подвига оствареног у Аустрији.

– Пресрећан сам, као и целокупна звездашка јавност. Немогуће је описати речима овај осећај. Остварили смо велики успех. Претходне године пласирали смо се у Лигу Европе, ове у Лигу шампиона… Нико то није очекивао, али смо успели. Хвала навијачима, дошли су у великом броју и здушно нас подржали. Играли смо у атмосфери као на домаћем терену – рекао је Савић.

Звездин штопер окарактерисао је неспортски старт Понграчића у 61. минуту, када је Милану Павкову разбијена глава, као један од преломних тренутака на путу до ремија вредног елитног друштва.

– Ушли смо бојажљиво у дуел, фокусирали се на одбрану иако то није био договор приликом припреме меча. Уследила је казна у 44. минуту, па и други погодак после само неколико минута наставка. Међутим, утакмицу су преломили српски инат и храброст. Чим смо показали мало више одважности стигли смо до изједначења.

Упркос великом успеху и прослави у којој је учествовало неколико хиљада звездаша, Савић не жели да се успавају.

– Прослава је била феноменална, од еуфорије се и не сећам са ким сам се радовао. Ипак, нема превише времена зе славље, у недељу нас очекује утакмица против Војводине. Можда звучи неискрено сад причати о томе, али заиста, не смемо запоставити суперлигашке обавезе – завршио је Савић.

RSF