Стојиљковић – Осећам се спремно

Фудбал

Трећи нови играч у редовима Црвене звезде овог лета је Никола Стојиљковић.

Нападач Браге који ће наредне сезоне играти на Маракани, прикључио се данас својим новим саиграчима.

— Одрадио сам први тренинг, и срећан сам што сам дошао у Црвену звезду и желим да се што пре уиграм са екипом пошто имамо јако тешке изазове у квалификацијама за Лигу шампиона. Срећан сам што сам дошао данас, што се нису одужили преговори. Сконцентрисан сам на рад, на тренинге, желимда се што боље уклопим у екипу — прве су речи Стојиљковића.

Уклапање Николи не би требало да буде проблем, јер се познаје са многим фудбалерима.

— Са Славољубом и Жулетом сам играо у Чукаричком, познајемо се и дружимо се. Шиља је моја генерација, цео живот се знамо. Познајем и Вујадина, са Мелегом сам био у Кајзерију… Познајем још много играчa тако да не верујем да ћу имати проблема да се уклопим.

Свестан је Стојиљковић да се и од њега, као и од целе екипе, очекује много наредне сезоне.

— Пратио сам Звезду прошле године, имала је одличне резултате, екипа је веома лепо играла.  Чека нас јако тешка сезона зато што навијачи очекују да се у најгорем случају понови претходна, а сви очекују и да екипа игра још боље. Надам се да ћемо то остварити.

Ново Звездино појачање истиче да се осећа спремно за искушења која следе.

— На паузи сам неких 15-так дана, али одмарао сам можда пет дана, не више. Остатак времена сам се спремао јер сам знао шта ме чека, био сам у преговорима са Звездом тако да сам и индивидуално радио. Спреман сам, мислим да неће бити проблема што се тога тиче — подвукао је Стојиљковић.

RSF