Сумаила – Јака конкуренција ме радује

Фудбал
После Милоша Дегенека Црвена звезда промовисано је још једано појачање у одбрамбеној линији. Реч је о Рашиду Сумаили кога је представио спортски директор Митар Мркела.

 

– Задовољство ми је да вам представим појачање којим попуњавамо последњу линију. Рашид је рођен 1992. године, може да игра и левог и десног штопера, долази из Ал Кадишија из Саудијске Арабије. Играо је на Олимпијским играма, тако да је Рашид „А“ и олимпијски репрезентативац Гане. Ради се о изузетно јаком играчу, способном и брзом. Долази на једногодишњу позајмицу са могућношћу откупа уговора – рекао је Мркела.

Сумаила је изнео прве утиске по доласку у Црвену звезду.

– Пре свега желео бих да се захвалим свима на топлој добродошлици. Веома сам срећан што сам овде, Црвена звезда је велики клуб са изузетним навијачима. Јако ми се допада како сам прихваћен од кад сам дошао у Београд, тако да сам срећан што сам постао део Црвене звезде – рекао је Сумаила.

Звездин новајлија пре доласка у клуб разговарао је са нашим доскорашњим играчем који је бележио велике успехе у црвенео-белом дресу, Ричмондом Боаћијем.

– Боаћи је мој добар пријатељ, играмо заједно за репрезентацију Гане. Причали смо о клубу пре него што сам дошао у Звезду. Већ сам знао да је ово клуб са богатом историјом, за успехе у Европи, а Боаћи ми је причао колико је добра екипа сада. Разговарали смо о успеху у Лиги Европе прошле сезоне. Такође ми је причао о навијачима и свим људима у клубу који су на њега оставили одличан утисак. Рекао ми је да је ово прави клуб и да би требало да дођем. Био сам веома срећан када сам све то чуо и решио сам да се прикључим Звезди – рекао је Звездин нови штопер који се осврнуо на учинак свог националног тима:

– Сви су изненађени што се наша репрезентација није пласирала на Светско првенство у Русији, али то је фудбал. Надам се да ћемо бити 2022. године у Катару.

Оштра конкуренција у тиму Црвене звезде радује Сумаилу.

– Веома ми је драго што сам у Звезди, волим изазове у каријери и желим да се такмичим са најбољима. Црвена Звезда има одличне играче, ово је велики клуб. Доласком овде знам да ће ми ти играчи помоћи на терену, као што ћу се увек ја наћи њима да прискочим у помоћ. То може много да ме унапреди, такмичићу се са најбољима – рекао је наш новајлија.

RSF