Терзић – Имамо озбиљан потенцијал и будућност

Фудбал
Након последњег гостовања у оквиру групе Ц Лиге шампиона, генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић истакао је да је друго полувреме на утакмици са Наполијем оставило одличан утисак на љубитеље црвено-белих и да верује у будућност ове екипе.

 

– Можда се на почетку нисмо снашли са онако брзом и изванредном игром Наполија, као да играчи нису веровали у себе. У другом полувремену показали смо се у потпуно другачијем светлу, посебно у последњих пола сата. Вероватно су измене и улазак Јовељића, Јованчића и Ебисилија допринеле да стекнемо сигурност на средини терена и уверен сам да смо показали да Звезда има озбиљан потенцијал и будућност. У другом полувремену показали смо још једном да можемо да играмо против најбољих, а Марко Марин да може да игра у сваком тиму Европе. Остаје жал што нисмо ушли од почетка са више самопоуздања јер смо у наставку показали да знамо да играмо – истакао је Терзић.

Низ повреда практично је кројио тим црвено-белих.

– Сигурно да су кадровски проблеми значајно утицали на однос снага. Јованчић и Ебисилио су јуче одрадили тек прве тренинге после повреда, а ипак су донели много својим уласком. Ово је још једна потврда да смо исправно поступили кад смо довели толико играча јер у супротном не бисмо издржали овај ритам. Окупили смо се почетком јуна, 37 утакмица ћемо одиграти током полусезоне борећи се на три фронта.

Последњи дуел у групној фази Звезда ће одиграти пред својом публиком против Пари Сен Жермена.

– Црвена звезда је потпуно други тим кад играмо на нашем стадиону и пред нашом публиком. Имамо шаблон који се испоставио као добар против Ливерпула. Потребно је да играчи преузму одговорност. Феноменалну подршку смо имали и у Напуљу, навијачи су били сјајни, нису направили ниједан проблем и током читаве утакмице су нас бодрили на спектакуларан начин – поручио је Терзић.

RSF