Звезда надтрчала Наполи

Фудбал
Фудбалери Црвене звезде стигли су, захваљујући борбеној и срчаној игри, до бода у историјском дуелу против Наполија. Бројке, пре свега везане за вредност играча и буџет тимова, су уочи меча говориле у корист гостију, али су црвено-бели успели да се супротставе Италијанима, а на питање како, одговор је дао занимљив статистички податак.

 

Тим Карла Анћелотија, водио је главну реч у београдском сусрету, али је Звезда све предности ривала анулирала невероватним залагањем. Утисак да су наши играчи на терену оставили и последњи атом снаге потврђује податак да су током меча претрчали чак 112.878 метара, што је за четири километра више од Наполија (108.761).

За шампиона Србије није било изгубллене лопте, а решење за фудбалске звезде вредне по неколико десетина милиона евра били су упорност и труд.

Податак да је надтрчан један од најозбиљнијих кандидата за освајање скудета довољно говори о физичкој припремљености фудбалера Црвене звезде, али и жељи да наставе низ импресивних рзултата. Показало се још једном да у Љутице Богдана гости улогу фаворита не смеју да схвате здраво за готово, јер новац не игра фудбал, а жеља са којом црвено-бели фудбалери излазе на терен, уз подршку какву умеју да пруже само звездаши, неретко је Звездино најјаче фудбалско оружје.

RSF